You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Mennekes: industriële contactdooscombinaties voor energie en data

amaxx

 

Snelle aanpassingen aan de productiefaciliteiten maken deel uit van de dagelijkse activiteiten in het moderne productieproces. Hiervoor zijn plug-in apparaten veel handiger dan een vaste installatie. Naast de stroomvoorziening behoort nu ook een krachtig netwerk tot de basisuitrusting van een productie-installatie. Gecombineerde industriële contactdooscombinaties voor energie en data bieden de ideale oplossing: zij verlagen de kosten en openen nieuwe perspectieven voor de elektrische installatie.

Wie flexibel de wensen van de klant wil beantwoorden, moet flexibel produceren. Mobiele productie-eilanden nemen meer en meer de plaats in van de klassieke, vaste assemblagelijnen. Maar ook worden vaste lijnen veel vaker heringericht dan voorheen. Het voedingsnet moet worden aangepast, bijvoorbeeld met industrieel stekkermateriaal. Daarenboven volstaat een simpele stroomvoorziening niet langer: ondernemingen, behorende tot de ‘industrie 4.0’-generatie, moeten toegang hebben tot een krachtig datanetwerk, en dit op elke locatie in de productiehal.

amaxx

 

amaxx

Als gerenommeerd fabrikant van industrieel CEE contactmateriaal biedt Mennekes met zijn AMAXX contactdooscombinaties voor energie en data de gepaste oplossing voor de ‘industrie 4.0’-generatie. Met deze contactdooscombinaties vervangt de installateur weliswaar de IT-specialist niet maar kan hij dankzij zijn expertise en ervaring zijn dienstaanbod uitbreiden, uiteraard mits naleving van de normen rond gecombineerde energie- en datadistributie.

Voor elke stap van het productproces wordt een IT-infrastructuur vereist. Waar destijds de installateur twee parallelle, onafhankelijke installaties diende te voorzien, wordt nu geopteerd voor een totaaloplossing waarin energie en data én technisch én visueel perfect geïntegreerd zijn. Het gamma MENNKEKES contactdooscombinaties voor zowel wandmontage en als voor mobiele ophanging biedt hiervoor de ideale oplossing. Dankzij dit modulair ontwerp kunnen combinaties, waarin zowel netwerkcomponenten als energieverbindingen nodig zijn, samengesteld worden. Daarnaast biedt de behuizing voldoende ruimte voor PLC's, actoren, relais, meetapparatuur,
KNX componenten of andere elektronica en pneumatische componenten.

De kunststof behuizing zorgt bovendien voor een storingsvrije werking van RF-/radiogestuurde componenten (bv. WLAN-routers). Dankzij de MENNEKES contactdooscombinaties biedt de installateur kostenbesparende oplossingen op maat van de klant aan.

 

In aanvulling op de AMAXX contactdooscombinaties biedt de MENNEKES industriële mediaverdeler een uitstekende uitbreiding op de netwerkoplossingen. Dankzij de stevige, robuuste kunststofbehuizing is de installatie van standaard netwerkcomponenten in veeleisende omgevingen, zoals voor industriële toepassingen met bijvoorbeeld een hogere beschermingsgraad, mogelijk.

De laatste decennia zijn de eisen rond contactdooscombinaties volledig gewijzigd door enerzijds de tendens naar "Industrie 4.0" met complexe oplossingen voor de informatie-technische integratie van de productie in het volledige bedrijfsproces en anderzijds door de gewijzigde technische en administratieve eisen inzake de norm DIN EN 61439.

Met een breed scala aan contactdooscombinaties profileert MENNEKES zich als toonaangevend fabrikant met oplossingen voor de hedendaagse industriële installatie waarin data, communicatie, automatisering en energie op professionele én ruimtebesparende wijze gecombineerd worden.

 

Bekijk ons assortiment

amaxx
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.