You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo toont installateurs van laadinfrastructuur de weg naar Mobiflow

mobiflow

 

 

Mobiflow is een merk van het Belgische softwarebedrijf Optimile, gelegen te Gent, dat een online beheerplatform aanbiedt voor het beheer van EV-laadpunten, ongeacht de keuze van het hardwaremerk. Door laadpalen te verbinden met dit platform halen eindklanten nog meer uit hun laadpaal.

 

Het mobiflow-aanbod

Door laadpunten te verbinden met het Mobiflow beheerplatform voor EV-laadpunten, kunnen klanten een overzicht krijgen van de laadsessies, hun laadpaal publiek openstellen voor gastgebruikers, en bedrijven kunnen hun medewerkers met een elektrische dienstwagen vergoeden voor thuislaadsessies dankzij een terugbetalingssysteem door split-billing facturatie. Afhankelijk van de behoeften van de klant, biedt Mobiflow voor deze functionaliteiten 3 soorten abonnementen aan. Daarnaast is er de bijhorende Mobiflow-app, die gratis gedownload kan worden en die een overzicht biedt van alle laadpunten en de prijs per laadsessie, en een Mobiflow-laadpas die toegang biedt tot een van de grootste Europese laadnetwerken met ca. 230.000 publieke laadpunten in totaal.

 

Het belang van een beheersysteem

Je kan je de vraag stellen waarom een beheersysteem in een laadpaal nodig is of waarom men er meer en meer voor kiest. De fiscale stimulans voor publieke laadpalen bij ondernemingen wordt beperkt tot laadpalen die slim en stuurbaar zijn, en die bovendien publiek toegankelijk (tegen betaling) zijn. Mobiflow-software maakt dit mogelijk. Dankzij software worden laadpalen omgevormd tot intelligente laadpalen, waardoor het mogelijk wordt om laadtransacties te starten, te stoppen en te beheren, en betaalstromen in goede banen te leiden.

Bij Cebeo willen we een sterke groeipartner zijn in de wereld van eMobility en daarom hebben we ervoor gekozen om in zee te gaan met Mobiflow, een Belgische aanbieder van een backoffice beheersysteem voor EV-laadpunten. We zijn alvast overtuigd van de meerwaarde en kwaliteit van het Mobiflow-beheersysteem. De laadpalen op de Cebeo-sites zijn reeds voorzien van Mobiflow-software om deze publiek te kunnen openstellen, evenals de thuislaadstations van medewerkers worden beheerd door Mobiflow. Het is de bedoeling dat onze eindklanten ook van dit platform gebruik kunnen maken. Door de beoogde doelstelling van een 100% elektrisch bedrijfswagenpark tegen 2026, willen werknemers hun elektrische wagen niet zomaar met eigen elektriciteit opladen. Hoe vergoeden bedrijven hun werknemers? Hoe kunnen elektriciteitskosten voor thuisconsumptie en EV-consumptie gescheiden worden? Op deze en andere vragen wouden we een antwoord en een oplossing. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Mobiflow.

mobiflow online payment

 

Voordelen voor installateurs

De Mobiflow-software is bovendien hardware agnostisch, dat wil zeggen dat de software compatibel is met de belangrijkste hardwaremerken. De hardwaremerken van de externe partners kunnen perfect gecombineerd worden met de slimme softwareoplossing van Mobiflow, zo is de fiscale stimulans verzekerd en kan de klant een totaaloplossing aan de eindklant bieden. Volgende merken worden o.a. ondersteund: Smappee, met daarnaast ook Alfen, Schneider, ABB, Legrand, Hager, Charge Amps, Easee, Ecotap, Mennekes, Schneider en Wallbox.

De nood aan een automatisch terugbetalingssysteem van thuislaadsessies (split billing) van werknemers is groot bij zowel zelfstandigen als werkgevers die een bedrijfswagen aanbieden aan hun werknemers. Enkel een backoffice systeem, zoals dat van Mobiflow, maakt dit mogelijk. De nood aan split billing is een doorslaggevend element om een backoffice systeem zoals dat van Mobiflow, te installeren.

Vergroot als installateur je verkoopvolume door de klant niet alleen de hardware van de laadinfrastructuur aan te bieden, maar tegelijkertijd ook de software en hiervan de voordelen duidelijk te maken.

 

Opleidingen

Software voor EV-laadpunten is een complexe materie en daarvan zijn we ons heel erg bewust. Cebeo voorziet in samenwerking met Mobiflow op regelmatige basis opleidingen om de ins en outs van dit product te kennen, zodat installateurs probleemloos en zonder zorgen deze software kunnen installeren en de eindklant meteen voorzien is van een volledig uitgeruste laadinfrastructuur. De opleiding zet naast de technische aspecten ook de voordelen van de software uiteen, zodat installateurs vol vertrouwen de eindklant kunnen informeren.

 

Binnenkort worden de eerste opleidingen ingepland.
We houden je op de hoogte zodra de opleidingsdata bekend zijn.

 

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.