You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Monitoring maakt het beheer van noodverlichtingssystemen eenvoudiger

monitoring

 

Noodverlichting is een verplicht, potentieel levensreddend onderdeel van veel gebouwen. De veiligheid en een snelle ontruiming hangen af van het goed functioneren van de installatie. De zo belangrijke regelmatige inspecties en daaruit volgend onderhoud vinden echter lang niet altijd plaats.

Individuele monitoring

Gebouwbeheerders zijn verplicht om te zorgen voor een goede werking van hun noodverlichtingsinstallaties. Die moet je dan ook regelmatig testen. Bij de meest eenvoudige armaturen gebeurt dit handmatig door het maandelijks drukken op een testknop en de resultaten te noteren in het logboek. Daarnaast moet je ook jaarlijks iedere armatuur van de netspanning afhalen om te controleren of de accu van het armatuur voldoende capaciteit heeft om deze een uur te laten functioneren.

Centrale monitoring

Het is echter ook mogelijk om decentrale noodverlichting centraal te monitoren. Het grote voordeel is dat je geen enkele armaturentest kunt vergeten en dat al je data op één plek wordt verwerkt en opgeslagen. Hiermee kun je bij een eventuele controle direct aantonen dat je je noodverlichtingsinstallatie op orde hebt. Mocht er iets niet in orde zijn, dan krijg je direct een melding.

monitoring

DALI of CGLine+?

Eaton biedt hiervoor verschillende mogelijkheden; DALI en CGLine+. DALI is een standaardprotocol dat wordt gebruikt door diverse fabrikanten. Het is oorspronkelijk ontworpen om algemene verlichtingsarmaturen aan te sturen. Inmiddels is het mogelijk om naast verlichtingsarmaturen ook noodverlichting aan te sluiten op een DALI-systeem. DALI wordt op het gebied van noodverlichting uitsluitend gebruikt om armaturen te testen.

Naast DALI biedt Eaton ook CGLine+ aan, met aanvullende specifieke functies voor noodverlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adaptief ontruimen of armaturen met een verhoogde attentiewaarde. Op CGLine+ kunnen ook veel meer armaturen per lijn worden aangesloten in vergelijking met een DALI-systeem.

Benieuwd welk systeem geschikt zou zijn voor uw toepassing? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Bekijk ons assortiment
Meer op eaton.com

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.