You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Niko 100 jaar - Illuminating ideas

niko


And the best is yet to come

Niko vierde op 1 april 2019, zijn 100ste verjaardag. Dat is 100 jaar innoveren en vooruitkijken! Van de eerste porseleinen schakelaars in 1919 tot de introductie van bakeliet 10 jaar later. Van de eerste generatie huisautomatisering in 1997 tot het slim open systeem dat Niko Home Control vandaag is. En met de revolutionaire touchswitch vieren ze deze mijlpaal in hun geschiedenis.

 

100 jaar innovatie

 

Niko creëert innovatieve oplossingen die gebouwen comfortabeler, veiliger en energiezuiniger maken. De voorbije 10 jaar investeerde Niko bijna 100 miljoen euro in vooruitstrevende productietechnieken en zal, met de opkomst van artificiële intelligentie, de komende jaren zo’n 10 miljoen euro per jaar blijven investeren in de verdere modernisering van de fabriek.

Met meer dan 700 werknemers en vestigingen in 10 Europese landen is Niko Group uitgegroeid tot een internationale holding. Iets wat twee broers van de familie De Backer in Sint-Niklaas in 1919 wellicht niet hadden zien aankomen. Op zijn honderdste verjaardag bereikt het familiebedrijf vandaag een omzet van meer dan 175 miljoen euro. In niet minder dan 85% van de Belgische huizen is vandaag Niko schakelmateriaal geïnstalleerd. Het assortiment van Niko bevat nu meer dan vijfduizend verschillende producten voor schakelmateriaal, toegangscontrole, sensoren, lichtregeling en huisautomatisering.

LEES MEER IN HET NIKO KRANTJE

 


 

touchswitch

Ontdek de Niko Touchswitch

Een intuïtief bedieningsscherm voor elke woning. Comfort, gebruiksgemak en flexibiliteit van huisautomatisering binnen handbereik. Via een intuïtief bedieningsscherm kan tot 12 verschillende functies of sferen bedienen. En de schakelaar beantwoordt volledig aan het Niko design en integreert zich naadloos in elke woning.

8 redenen om de Niko touchswitch in huis te halen:
  1. Bediening van onder meer je verlichting, verwarming, rolluiken, ventilatie, muziek en Niko Home Control sferen met 1 scherm
  2. Tot 12 bedieningen of sferen
  3. Digitale bediening niet groter dan een schakelaar
  4. Eenvoudig in te stellen met je smartphone
  5. Intuïtieve bediening in 1 beweging dankzij de nabijheidssensor
  6. Kwalitatief bedieningsscherm dat zich aanpast aan de hoeveelheid licht in de kamer
  7. Scherpe beeldkwaliteit met grote kijkhoek zorgt voor variabele montagehoogte
  8. Voor elke woning, de touchswitch past in een gewone inbouwdoos
Niko Home Control voor traditionele bekabeling en de touchswitch zijn beschikbaar vanaf de zomer van 2019.

 


 

Tentoonstelling over 100 jaar Niko

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Niko vindt vanaf 6 mei een tentoonstelling plaats in het hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de geschiedenis van Niko in de tijdsgeest van de voorbije 100 jaar en nodigt je uit om op een interactieve manier mee te denken over de toekomst van wonen en werken.

En vanaf 1 mei kan je ook het boek ‘100 jaar Niko – Illuminating Ideas’ kopen. Het boek beschrijft de geschiedenis van Niko over 3 generaties De Backer en iedereen die heeft meegewerkt aan het succes van Niko. Je kan het boek kopen aan de receptie van Niko of online, de opbrengst gaat integraal naar een initiatief in Sint-Niklaas voor kansarme jongeren.

MEER INFO

niko

 


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.