You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Niko en SMA werken samen voor meer autoconsumptie

sma niko

 

SMA, pionier in zonne-energie, en Niko, marktleider in slimme technologie voor autoconsumptie, slaan de handen in elkaar om hun aanbod nog te verbreden. Slimme technologie monitort en regelt het energieverbruik van zonnepaneleneigenaren automatisch. Dit stelt hen in staat om de aankoop van energie uit het net te beperken en zoveel mogelijk eigen zonne-energie te verbruiken.

 

Optimaal comfort

Zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij en slimme bediening verhogen het verbruik van eigen zonne-energie. Daarom heeft SMA een modulair systeem ontwikkeld dat alle benodigde technologie integreert, van omvormers tot bewakingstoepassingen. Op basis van verbruiksgeschiedenis en weersvoorspellingen analyseert de intelligente Sunny Home Manager de tijden waarop energie beschikbaar is. Het systeem weet ook hoeveel energie verschillende apparaten nodig hebben en welke prioriteit moeten krijgen. Zo verbruikt het zonne-energie efficiënt voor optimaal comfort en zo laag mogelijke kosten.

 

Slim met de stopcontacten van Niko

Voorheen was het al mogelijk om laadpalen, elektrische kachels, warmtepompen en slimme huishoudelijke apparaten op deze manier aan te sturen. De slimme stekkers van Niko staan nu ook op dat lijstje. Dat geeft verbruikers een duidelijk overzicht van hun eigen productie en van hun energieverbruik algemeen in huis en individueel van de toestellen.

 

Overheid stimuleert autoconsumptie

Sinds 1 januari 2023 bestaat de energiefactuur uit een vast energietarief en het capaciteitstarief, een variabel tarief berekend op basis van verbruikspieken van stroom uit het net. Dat maakt het nog interessanter om de autoconsumptie te verhogen door op een slimme manier om te gaan met de zelf geproduceerde energie en pieken uit het net te vermijden door peak load shaving.

Bekijk ons assortiment

sma niko
 
 
Wil je weten hoe de samenwerking tussen SMA en Niko technisch werkt?
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.