You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Deze montagesystemen zijn geschikt voor de grootste formaten zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds groter. Gelukkig zijn de systemen van Van der Valk voor schuine en platte daken hier op voorbereid. Men heeft de systemen namelijk modulair ontwikkeld. Een zonnepaneel van 2320mm x 1200mm kan bijvoorbeeld eenvoudig met al hun systemen worden geïnstalleerd. Zelfs nóg grotere paneelformaten zijn mogelijk in bepaalde configuraties.

Geen beperkingen in afmetingen zonnepanelen

Om de grootste panelen te kunnen toepassen heeft men het montagesysteem ValkPro+ voor platte daken enige tijd geleden uitgebreid met extra lange achterplaten en massadragers. Verder is het ontwerp van de montagegaten in achterplaten gewijzigd om de verstelbaarheid te vergroten. Hierdoor kunnen nu zonnepanelen worden geplaatst tot een maximale lengte van 2320mm.

Voor oost-west systemen is bij een standaard steekmaat van 2300mm, de maximale breedte van het zonnepaneel wat toegepast kan worden 1070mm. Maar door de modulaire opbouw kan het project ook worden uitgevoerd met zonnepanelen van 1200mm breedte, wanneer wordt gekozen voor bijvoorbeeld een steekmaat van 2500mm.

Ook het montagesysteem ValkPitched voor schuine daken is uitgebreid met nieuwe lengtematen voor de Side++ profielen. Deze kunnen zonder te zagen of te verlengen worden gebruikt voor panelen met een maximale breedte van 1052mm.

grote

Belasting op zonnepanelen

Doordat zonnepanelen steeds groter worden zal de totale last op het paneel ook groter worden. Daarom kan men de belasting van wind en sneeuw op het zonnepaneel berekenen en vergelijken met de maximaal toelaatbare belasting van het zonnepaneel. In de meesten gevallen toont de berekening aan, dat ook de grotere zonnepanelen op de standaard manier kunnen worden vastgezet. Bij zeer hoge daken of locaties met zeer hoge windsnelheden kan het voorkomen dat er versteviging van het zonnepaneel nodig is. Hier biedt Van der Valk verschillende standaard oplossingen voor, zoals het aanbrengen van een extra paneelondersteuning of het veranderen van landscape naar portrait opstelling.

Eenvoudig te berekenen

Tijdens het calculeren van een project in de ValkPVplanner (www.valkpvplanner.com) kunt u elk formaat paneel invoeren. Hieruit volgt een materiaallijst van het systeem op basis van de gemaakte berekeningen, die perfect aansluit op uw paneelkeuze!

Over Van der Valk Solar Systems

Van der Valk Solar Systems is een gevestigde ontwikkelaar en producent van solar montagesystemen en momenteel actief in 13 landen. Ze zijn gevestigd in Den Hoorn, Verenigd Koningrijk, Spanje en Zweden. Ze staan niet alleen bekend om de persoonlijke benadering en goede service, maar deinzen ook niet terug voor een moeilijk project. Door hun jarenlange ervaring met systemen op hoge daken is Van der Valk Solar Systems dé partij voor projecten voor gebouwen van 25m en hoger.

Ontdek ons assortiment VAN DER VALK

 


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.