You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Opleiding volgen, hoe slim kan je zijn?

Cebeo Campus

jo vanackere


Opiniestuk

Jo Vanackere - Communication Manager bij Cebeo

 

Hoe lang is het geleden dat jij een opleiding hebt gevolgd? Of een van je medewerkers…? In een snel veranderende markt, is ‘bijblijven’ geen luxe, eerder een noodzaak. Het aanbod aan opleiding is groot, de keuze niet altijd evident. Laat dit geen excuus zijn. Hier krijg je alvast 5 goede redenen om één of meerdere opleidingen te volgen.

 

Specialiseren

Ben je een specialist of wil je er een worden? Dan is opleiding binnen je specialisatiedomein een must. In de elektrotechniek is de ‘product life cycle’ veel korter geworden, tot voor bepaalde producten amper 6 maanden. Dit betekent dat er een snelle opeenvolging van innovaties op de markt komt, dit zowel voor residentiële, tertiaire als industriële toepassingen. Wil je die als specialist onder de knie krijgen, dan is een product- of systeemopleiding op zijn plaats.

 

Kennis verbreden

Wil je technieken aan je expertise toevoegen? Dan kunnen (basis)opleidingen je inzicht en kennis verbreden. Voor je bijvoorbeeld een ventilatie- of automatiseringssysteem plaatst, is het aangewezen dat je de basisprincipes onder de knie hebt. Is het echt iets voor jou, dan kan je je verder specialiseren in bepaalde systemen.

 

De markt vraagt ernaar

De marktvraag zal in veel gevallen mee bepalen waarin je je als vakman of bedrijf moet bekwamen. De vraag naar hernieuwbare energiesystemen is daar een goed voorbeeld van. In de industrie zal automatisering en digitalisering ook noodzakelijk zijn om in te spelen op een gewijzigde marktvraag. Bijscholen of zich verdiepen in de juiste materie is dan onvermijdelijk.

 

Normen en wetten

Wijzigingen in normen en wetgeving vergen nieuwe oplossingen en andere inzichten. Denk in de woningbouw maar aan de energieprestatieregelgeving. Of aan de impact van de wijzigingen in het AREI of Construction Products Regulation op de toepassing van kabel. Het gaat vaak daarbij over complexe materie, waarbij een opleiding klaarheid schept.

 

Omdat je het zelf wilt

Last but not least. Laat je eigen nieuws- en leergierigheid een belangrijke driver zijn om opleiding te volgen. Meer weten en kennen over je vak, daar voel je je beter bij.

 

BEKIJK ALLE CAMPUS OPLEIDINGEN

 

Cebeo Campus is het opleidingsprogramma van Cebeo. Het bestaat uit basisopleidingen, meer gespecialiseerde trainingen in technieken, producten en systemen. Dit voor toepassingen in zowel de residentiële, tertiaire als industriële markt. Neem zeker eens een kijkje op onze kalender.

 

 

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.