You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Out of Use tovert oud ICT-materiaal om in 702 m² bos

Verhuizen is de ideale gelegenheid om schoon schip te maken met je oude spullen. Dat dachten ook onze collega’s van IT. Toen ze 17West inruilden voor het Cebeo-hoofdkantoor deden ze dus een beroep op Out of Use …

 

Stephanie Hinderyckx, verantwoordelijke sustainability: “Door de jaren heen verzamelden we heel wat ICT-materiaal. Oude pc’s, laptops, schermen, servers, gsm’s … Toestellen die stuk zijn of verouderd. En waar we dus van af wilden.”

 
Mindset voor een circulaire economie

“Eén van de IT-collega’s kwam met het idee om Out of Use in te schakelen: een Belgisch milieubedrijf, gespecialiseerd in hergebruik en recyclage. Met een duurzame blik en circulaire mindset maximaliseren zij de waarde van oud materiaal. In totaal haalden ze bij Cebeo 8.358 kg afval of e-waste op. Een vierde daarvan wordt vandaag hergebruikt en bijna 70 % werd gerecupereerd. Als je weet dat er maar 0,04 % van al dat afval wordt gestort, dan hebben we hier een mooie steen verlegd!

 
Wie plant straks mee boompjes?

“De opbrengst van het materiaal doneerden we via Out of Use aan Natuurpunt. Zij zullen er 702 m² bosgrond mee aanleggen, ergens in Vlaanderen of Wallonië. Later dit jaar kunnen onze Cebeo-medewerkers daar nieuwe boompjes planten.”

 

 

out of use

 

out of use cebeo report

 


 

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.