You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Phoenix Contact: laadkabels voor elektrische auto's, laadpalen en thuisladers

phoenix

 

Laadkabels voor elektrische auto's, laadpalen en thuisladers. Als kwaliteit het verschil maakt kies je voor Phoenix Contact.

Laadpalen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en dat er alsmaar meer zullen komen is ondertussen voor iedereen duidelijk. Phoenix Contact bouwt geen laadpalen, maar specialiseert zich in AC- en DC-laadkabels en alle interne componenten van de laadpaal.

 

Maar wat is nu net het verschil tussen al die verschillende types laadpalen? De ene heeft een vaste laadkabel, de andere niet. Sommigen laden snel, anderen laden trager...

We zetten het even voor u op een rijtje:

AC-laden - Met AC-laden gaat u conventioneel laden met wisselstroom, het duurt enkele uren alvorens uw wagen is opgeladen. Laadkabels voor AC-laadpalen hebben een ronde connector en zijn soms vast aan de paal bevestigd maar niet altijd. Een extra laadkabel in de koffer van een elektrisch of hybride voertuig dient dus om AC te laden.

DC-laden - Bij een DC-laadpaal gaat u snelladen met gelijkstroom, op een kwartier is de gemiddelde elektrische wagen 80% opgeladen. De connector van de DC-laadkabel (CCS = combined charging system) is een combinatie van een AC-stekker en DC-stekker. Deze zal altijd vast aan de paal bevestigd zijn.

Het type laadkabel dat u nodig hebt is dus niet alleen afhankelijk van het merk van de wagen. Maar ook van het laadsysteem. In Europa is de 'Type 2' laadkabel in principe de norm.

U investeert graag in degelijk, stevig en duurzaam materiaal. Dat begrijpen we bij Phoenix Contact maar al te goed. Onze laadkabels doorstaan alle testprocedures volgens de LV124 / 214 Automotive-norm. Maar wat nog beter is, ze zijn volledig bestand tegen het meest voorkomende ‘laadkabel-accident’: de eigen auto, bestelwagen, heftruck… die erover rijdt.

 

Bekijk het volledige aanbod van Phoenix
Meer weten over elektrisch laden en alles wat erbij komt kijken
Ontdek onze handige selectiegids voor laadkabels

phoenix

 

phoenix
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.