You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

PKZM01 motorbeveiligingsschakelaars, ideaal voor druk- en slagbediening

eaton pkzm01

Eaton’s PKZM01 motorbeveiligingsschakelaars met drukknopbediening combineren kortsluit- en overbelastings-beveiliging in 1 apparaat en zijn fase-uitval gevoelig. Ze zijn geschikt voor zowel 1~ als 3~ motoren voor onder andere pompen, ventilatoren en machines.

IoT-ready door SmartWire-DT module

De PKZ motorbeveiligingsschakelaars zijn te combineren met de DIL magneetschakelaars tot complete motorstartercombinaties. In combinatie met SmartWire-DT is het mogelijk data transparantie te verbeteren en de efficiëntie en betrouwbaarheid van aandrijvingen te verhogen. SmartWire-DT maakt namelijk standaard componenten die normaliter niet in staat zijn data te versturen, intelligent waardoor dit wel mogelijk is. Hierdoor wordt de overstap naar Industrie 4.0 aanzienlijk eenvoudiger.

 

Ook verkrijgbaar in kunststof behuizing

Er is ook de mogelijkheid om Eaton’s PKZM01 te plaatsen in een bijbehorende IP65 kunststof behuizing. Dit maakt de PKZM01 ideaal voor het starten en stoppen van kleine machines en andere toepassingen waarbij druk- of slagbediening de voorkeur heeft. Bovendien zijn er speciale IP65 en IP40 behuizingen met noodstopknoppen te verkrijgen. De voorzijde van de behuizing is voorzien van een bedienmembraan. Het bodemdeel is voorzien van een geïntegreerde klem voor PE-aansluiting en van M25 kabel-invoermembranen voor snelle montage. Natuurlijk kunt u ook wartels gebruiken.

pkzm01

Gereed voor IE3-motoren

De ErP-richtlijn stelt dat vanaf 1 juli 2021 IE3-motoren voor veel toepassingen de standaard moet zijn. Per 1 juli 2023 zal dit zelfs voor IE4-motoren gelden van 75 kW – 200 kW. Om te voorkomen dat de PKZ motorbeveiligingsschakelaar ongewenst afschakelt ten gevolge van de hogere aanloopstromen bij IE3 motoren heeft Eaton enkele jaren geleden al de kortsluitafschakelstroom aangepast. Hierdoor blijft een veilige afschakeling gegarandeerd en blijven lange motorkabels mogelijk.

Meer weten over de nieuwe ErP-richtlijnen en de geschiktheid van Eaton’s motorstarters en motorbeveiligingen →

Bekijk ons assortiment

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.