You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Qbus beheert je energie(factuur)

qbus tablet

 

Een Qbus-installatie in een woning of gebouw stuurt verlichting, verwarming, koeling, screens, ... Door deze overkoepelende functie is Qbus ook perfect geschikt als Energy Management System.

Meten is weten

Met een Qbus-installatie kan je zien hoeveel energie, water, gas… je verbruikt en genereert. Via de Energy Counter Module (ECM) worden pulsen van nutsvoorzieningen ingelezen en weergegeven op de Qbus Cloud. Van alle Qbus-uitgangen is ook de historiek te zien.

Binnenkort wordt ook de Qbus Energy Management Module (EMM03) gelanceerd. Deze module is verbonden met de P1-poort van de digitale meter en met 2 andere pulse-tellers (gas, water, ….). Zo wordt op elk moment de afname van en de injectie naar het net uitgelezen. Bij oververbruik stuurt Qbus een bericht naar de klant zodat deze indien gewenst kan ingrijpen.

Sturing

Qbus geeft de klant ook de mogelijkheid om uitgangen te (des)activeren bij overconsumptie. Welke dat zijn, en in welke volgorde, wordt door de klant zelf bepaald. Qbus zal je ook een overzicht kunnen geven van de grootste verbruikers zodat je weet welke uitgangen het meest effect zullen hebben in deze toepassing.

Door het uitlezen van de omvormers van zonnepanelen weet Qbus eveneens hoeveel energie er gegenereerd wordt, en kan het verbruik nog fijner beheerd worden.

Auto-consumptie: een praktijkvoorbeeld

Een elektrische boiler laadde steeds ’s nachts op, terwijl er overdag zonne-energieoverschotten waren. Door de boiler slim aan te sturen werd het energieverbruik gehalveerd. Overdag laadt de boiler enkel via zonne-energie. Is de opbrengst van de zon te laag, of is de boiler op temperatuur, dan schakelt Qbus de boiler uit. ’s Nachts warmt de boiler enkel bij als die onder de 55°C zakt. Een manuele overrule van deze regeling is steeds mogelijk. Een elektrische accumulatiekachel slaat overdag de overschotten op en geeft ’s avonds warmte wat het gasverbruik vermindert.

Slim omgaan met energie door te meten, te weten, en aan te sturen is dus de boodschap. Het blijvend compatibele en uitbreidbare Qbus-systeem is daarvoor jullie ideale partner.

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.