You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Renson Easyflex luchtkanalen

kunststof Easyflex luchtkanalen van Renson

De kunststof Easyflex luchtkanalen van Renson zijn de enige semi-flexibele kanalen met het Europese kwaliteitslabel Eurovent. Dat heeft Easyflex te danken aan z’n luchtdichtheidsklasse D. Het onderstreept nog eens de kwaliteit en duurzaamheid van de ventilatiekanalen die dankzij hun platovalen vorm ideaal zijn om plaatsbesparend in te werken in een (hellings)chape of vals plafond en compatibel zijn met elk type ventilatiesysteem.

 

Luchtdicht plug&play systeem voor een efficiënte en stille totaalinstallatie

Een correct werkend en stil ventilatiesysteem is gebaat bij een professionele en luchtdichte totaalinstallatie met kwalitatieve onderdelen. Daarom voorziet Renson naast raamverluchtingen, ventilatie-unit, extractieroosters en dakdoorvoeren ook in eigen Easyflex-luchtkanalen. Dankzij een uitgebreid assortiment onderdelen is Easyflex voor elke werf en voor elk type ventilatiesysteem het plug&play systeem bij uitstek voor u als installateur. Flexibele leidingen, bocht-, verloop- en flexibele koppelstukken, verdeelboxen, ventielaansluitingen, ronde stijgleidingen, snelsluitingen en metalen overzetbeugels: naast de kanalen is er een brede waaier aan onderdelen beschikbaar voor een complete installatie.

Plat ovalen ventilatiekanalen geschikt voor alle inbouwsituaties

De kunststof (polyethyleen) Easyflex-kanalen vallen op door hun platte vorm. Die zorgt niet alleen voor een optimale verdeling van de druklasten bij het inwerken in chape of beton, maar maakt vooral dat je die zelfs bij beperkte inbouwdieptes – de kanalen zijn amper 64 mm hoog – makkelijk kwijt kan in ondervloer, valse muren of plafonds. Het is de geribde buitenkant die bijdraagt aan de sterkte van de kanalen, en dat is handig meegenomen om beschadiging op de werf te voorkomen. De gladde binnenwand zorgt dan weer mee voor een lage drukval, en de antistatische en antibacteriële afwerking voorkomt ophoping van stof en bacteriehaarden.

kunststof Easyflex luchtkanalen van Renson

 

Vijf redenen om te kiezen voor Easyflex ventilatiekanalen:

  1. Renson heeft de grootst beschikbare sectie in het assortiment: 140 x 60 mm (binnenafmetingen): die zorgt ervoor dat hoge luchtdebieten aan lage luchtsnelheden (57m³/h bij 2,5 m/s) getransporteerd kunnen worden.
  2. Een Easyflex-kanalennet voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse D, onder andere dankzij het unieke koppelstuk met dubbele rubberen dichting voor luchtdichte aansluitingen tussen luchtkanalen en overgangsstukken.
  3. Easyflex-leidingen zijn dubbelwandig: geribd van buiten zijn die heel sterk en kunnen die hoge druklasten aan, glad van binnen dragen die bij tot de lage drukval. Binnenin zijn de leidingen ook antibacterieel en antistatisch behandeld.
  4. Makkelijk te installeren met weinig tools – plug&Play zo je wil – levert je dat veel tijdswinst op bij installatie.
  5. De plat ovalen kanalen zijn overal in te bouwen: in chape of beton, valse wanden of plafonds.

 

Bekijk ons assortiment

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.