You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Ri4Power-systeem gebaseerd op VX25-behuizingen

Minder koper, meer vermogen

Het nieuwe Ri4Power-systeem van Rittal, gebaseerd op de nieuwe VX25-behuizingen, zorgt voor nog meer efficiëntie bij bordenbouwers voor elektrische stroomverdeling in industriële omgevingen. In tegenstelling tot vorige versie, is er nu een eenvoudiger configuratie van het railkoper, en een hogere nominale stroom, tot 6.300 A mogelijk. Meer nog, de VX25 Ri4Power oplossingen zijn getest en gecertificeerd volgens IEC 61439-1/2 én er kunnen verschillende merken van actieve apparatuur worden geïntegreerd!

Minder koper dankzij stroomrailontwerp

Omdat koper duur is, drukt de kleinere doorsnede van de stroomrails onmiddellijk de totale kost. De gestroomlijnde afmetingen van Ri4Power maken een hogere stroom mogelijk - afhankelijk van de exacte uitvoering wel tot 6.300 A, met een kortsluitbeveiliging tot 100 kA. Voor de verschillende stroomrailconfiguraties worden platte rails gebruikt, met maximum vier rails per fase.

De steunen voor de stroomrails zijn ontwikkeld met het oog op minder complexiteit. Hierdoor is dezelfde steun geschikt voor zowel 600 mm diepe als 800 mm diepe behuizingen. Door hun symmetrische vorm kunnen de steunen zowel links als rechts gebruikt worden. Ook de installatie is vereenvoudigd: De railsteun kan met drie schroeven aan het VX25-profiel worden bevestigd – zonder daarbij extra materiaal te gebruiken.

Ri4Power system Rittal

Het nieuwe Ri4Power-systeem ondersteunt een maximale nominale stroom tot 6.300 A in combinatie met een verminderde doorsnede van de koperrail.
Bron: Rittal GmbH & Co. KG

 

Minder onderdelen voor meer eenvoud

Het nieuwe Ri4Power-systeem is gebaseerd op de VX25-behuizing, zodat fabrikanten kunnen genieten van al de voordelen van dit behuizingssysteem, inclusief de symmetrische vorm, het in hoge mate gestandaardiseerd raster, het verminderde aantal en het type onderdelen, en de eenvoudige montage van componenten. Zo kunnen componenten bijvoorbeeld worden gemonteerd op zowel de horizontale als verticale profielen van het VX25-frame, waardoor het totale aantal benodigde profielen wordt beperkt. Voorts is een speciale zijwand functieruimte beschikbaar voor de Ri4Power, die men zowel links als rechts in de behuizing kan plaatsen. Hierdoor kan de oplossing volgens functie in afzonderlijke compartimenten worden verdeeld, bijvoorbeeld voor het creëren van een kabelaansluitruimte of een ruimte voor extra componenten. In het bovenste gedeelte van de behuizing is er een aparte ruimte voor de installatie van extra componenten. Deze ruimte is toegankelijk via een klep of paneel.

Nieuwe configuratiesoftware

Tegelijk met de introductie van het VX25 Ri4Power-systeem heeft Rittal een nieuwe online versie van Power Engineering (RPE)-software op de markt gebracht. Deze oplossing maakt het plannen en configureren van schakelkasten snel en eenvoudig.

Eenvoudige bewaking en onderhoud

Het VX25 Ri4Power-systeem biedt een aantal voordelen op het gebied van onderhoud. De nieuwe railsteunen en connectoren zijn vanaf de voorzijde toegankelijk. Het is ook mogelijk om geavanceerde monitoringsmechanismen te implementeren: men kan een IoT-interface installeren die interoperabel is met sensoren.

 

Ri4Power system Rittal

Ri4Power-laagspanningsschakelapparatuur is eenvoudig te configureren met de nieuwe VX25 RPE-software.
Bron: Rittal GmbH & Co. KG

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.