You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Rittal AX-kasten: vlot te configureren, meer inbouwmogelijkheden

AX-kasten, de nieuwe generatie met nog meer mogelijkheden

In 2019 stelde Rittal de nieuwe generatie van de compacte kasten AX in plaatstaal voor. Deze generatie is de opvolger van de AE-behuizingen. De AX-generatie wordt in een sterk geautomatiseerde productieplant in het Duitse Haiger geproduceerd.

AX, snel configureerbaar, flexibel en veilig

Door het nieuwe systeemchassis van de AX zijn er ook meer opbouwmogelijkheden. Deze compacte kasten bieden bijna dezelfde configuratiemogelijkheden als de grotere VX- systeemkasten. Ook de AX-interieurrails zijn gewijzigd zodat ze bestand zijn tegen een grotere belasting. In de bodem zijn er nu meer inbouwmogelijkheden zodat de mogelijkheden voor kabeltrekontlasting een stuk vereenvoudigd worden. – Klik hier voor onze brochure met een overzicht van de AX-opbouwmogelijkheden.

AX, optimale veiligheid, perfect af te sluiten

Het AREI van 2020 stelt strengere eisen naar het afsluiten van elektrische kasten in publiek toegankelijke ruimtes. In deze ruimtes moeten de kasten afgesloten worden met een veiligheidsslot (en is een standaard dubbelbaardsluiting dus onvoldoende). Bij de AX-kast kan een mini-comfortgreep of een comfortgreep op de kast gebouwd worden, hierin kan dan de veiligheidscilinder ingebouwd worden. Er zijn hiervan ook versies verkrijgbaar die geschikt zijn voor hangslotvergrendeling.

AX, klaar voor Industrie 4.0, ook met RiPanel

De AX-generatie is helemaal klaar voor Industrie 4.0. De QR-codes in de kasten laten toe om de kast perfect te volgen binnen de productie. Deze QR-code maakt iedere kast uniek en maakt het mogelijk dat de bijhorende elektrische schema’s, in digitale vorm, via Eplan aan de kast gelinkt worden. Zo kan je op elk moment, op een eenvoudige manier de laatste versie van de schema’s digitaal terugvinden.

RiPanel een eenvoudige selectie en digitale configuratie

De online-tool; RiPanel laat klanten toe om op een eenvoudige manier de juiste kast met de correcte toebehoren te selecteren. In een volgende stap kan de kast voorzien worden van de nodige uitsparingen. Na het voltooien van de configuratie ontvang je de nodige engineeringinfo (2D, 3D-info, info voor Eplan ProPanel). Met deze info kan je bij Cebeo een passende offerte vragen, waarbij de kast indien nodig zal bewerkt worden in het Modification Center van Rittal België.

ax
ax

 

ax
ax
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.