You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Rittal Hygienic design: behuizingen voor eenvoudige hygiënische reiniging

RITTAL HYGIENIC DESIGN

 

De consument wil eten en drinken zonder risico voor de gezondheid. Voedingsproducenten moe- ten daarom koste wat kost besmetting of vervuiling van voedingswaren vermijden. Zo niet, dan dreigen er ernstige gevolgen zoals schadeclaims en imagoschade. Het toezien op de veiligheid en hygiëne in de voedselverwerkingsindustrie gebeurt o.a. door EHEDG, de European Hygienic Engineering & Design Group, die verschillende richtlijnen opstelt.
Deze richtlijnen hebben in grote mate betrekking op de hygiënische reiniging van de machines op en langs de productielijnen. Het hygiënisch ontwerp van installaties is cruciaal om deze tot op microbieel niveau te kunnen reinigen. Daarom zijn er zeer specifieke standaarden, bijvoorbeeld voor het materiaal en de oppervlakteruwheid en beschermingsgraad van de installaties.”

Steeds het veiligste ontwerp

Met haar Hygienic Design gamma produceert Rittal behuizingen voor de farmaceutische en voedings- middelenindustrie. Deze zijn vervaardigd uit roest- vast staal (AISI 304 met een oppervlakteruwheid, RA < 0,8 µm en een beschermingsgraad IP66 volgens de norm IEC 60 529 en IP69K volgens DIN 40 050-9). Deze behuizingen zijn ook voorzien van een blauwe, vervangbare siliconenafdichting. De scharnieren zitten aan de binnenkant en alle randen zoals lasnaden en afdichtingen lopen naadloos over in het oppervlak van de kast. De sluiting betreft een speciale uitvoering met een vormgeving die zeer goed gereinigd kan worden en die voor- zien is van een speciale afdichting.

De schakelkasten hebben een aflopende hoek van 30°, de klemmenkasten hebben schuine randen van 3°. In tegenstelling tot andere fabrikanten kiest Rittal bewust voor een grotere hoek. Dit garandeert een betere afloop en dus een optimale reiniging.

Toebehoren voor een perfecte plaatsing

Naast de behuizingen zijn er ook de nodige toebehoren zoals wandafstandhouders en stelvoeten, zodat de ruimte onder of achter de kasten ook perfect toegankelijk is voor reiniging. Op deze ma- nier kunnen de schakelkasten of klemmenkasten volledig veilig binnen een productie-omgeving ge- plaatst worden.

Ook voor wartels bestaan er hygiënische oplossingen

Rittal is in België ook exclusieve verdeler van de ka- belwartels van Hummel. Rittal en Hummel, Hygienic Design wanneer Hygiëne een absolute vereiste is.

Bekijk ons assortiment
Meer details op rittal.be

RITTAL HYGIENIC DESIGN
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.