You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

ClimaSys smart ventilatiesysteem van Schneider

schneider

geen geblokkeerde filters meer in behuizingen en
kritieke apparatuur blijft koel

 

  • Monitort de filter- en luchtstroomstatus voor meerdere bedieningspanelen of elektrische behuizingen
  • Beperkt de uitvaltijd, zorgt voor een betere beveiliging en verlengt de levensduur van de apparatuur
  • Verbetert de energie-efficiëntie en verlaagt de operationele kosten


Schneider Electric heeft recent het ClimaSys™ smart ventilatiesysteem aangekondigd, een intelligente oplossing voor filter- en luchtstroombeheer voor meervoudige bedieningspanelen of elektrische verdeelkasten in nieuwe toepassingen of aanpassingen. Het systeem voorkomt storingen in apparaten en verbetert de beschikbaarheid en de energie-efficiëntie door het onderhoudspersoneel automatisch te verwittigen wanneer filters of andere ventilatieonderdelen een onderhoudsbeurt nodig hebben of moeten worden vervangen.


"Wanneer de filters van het ventilatiesysteem geblokkeerd raken door stof of vuil, kan de temperatuur in de behuizingen snel stijgen. Dit kan aanleiding geven tot storingen in de apparatuur en zelfs tot brand", verklaart Josep Lopez, Offer Manager voor Schneider Electric. "Het ClimaSys smart ventilatiesysteem monitort elk aspect van de ventilatie en geeft informatie aan het personeel dat eventueel een preventief onderhoud kan uitvoeren om de apparatuur vlot en efficiënt te doen werken en om de kosten die verband houden met de filters, te verminderen met 90%".

 

Vermijden van de hoge kosten die ventilatieproblemen kunnen meebrengen

Behuizingen in ruwe omgevingen zijn bijzonder gevoelig voor geblokkeerde filters die de interne luchtstroming verminderen. De ventilatoren zullen hierdoor minder efficiënt werken en meer energie verbruiken, en hogere temperaturen en stof kunnen storingen in de apparatuur en zelfs brand veroorzaken.

Dit kan aanleiding geven tot dure productiviteitsdalingen, een kortere levensduur van de apparatuur en hogere energiekosten. Het ClimaSys smart ventilatiesysteem is een schaalbaar, digitaal thermisch netwerk dat speciaal ontworpen werd om facility teams op de hoogte te houden van de ventilatiestatus van elke behuizing en om uitvaltijden en operationele kosten te voorkomen.

schneider


Een centrale FilterStat™ controller verzamelt en analyseert gegevens van filter- en ventilatorsensoren in een of meer behuizingen. De roosters van elke behuizing zijn uitgerust met een smart filter met geïntegreerde stofsensor die met een gepatenteerde infraroodtechnologie en geavanceerde algoritmen het niveau van het opgestapelde vuil bepaalt. Sensoren meten ook de luchttemperatuur in de inlaat- en uitlaatroosters om te beschikken over delta-T waarden voor elke behuizing. Smart Fan onderdelen bieden aanvullende sensoren voor het meten van het toerental en de stroom van de ventilator en van de temperatuur van de "getransporteerde" lucht rond elke ventilator. Dit levert een meting van de efficiëntie van de ventilator op en wijst ook op een te hoge temperatuur in de ventilator.

Meerkleurige LED's op de voorkant van elke Smart Fan en rooster geven een duidelijke aanduiding van de filter- en ventilatorstatus, terwijl de centrale FilterStat controller informatie en alarmsignalen geeft om een efficiënte werking van het ventilatiesysteem te waarborgen. De controller kan worden geconnecteerd met een PLC, een frequentieregelaar, een HMI of een ander apparaat.

 

Talrijke voordelen voor nieuwe of renovatieprojecten

Het ClimaSys smart ventilatiesysteem biedt een volledige kit voor nieuwe toepassingen. Voor bestaande installaties werd een speciale aanpassingskit ontworpen om om het even welk bedieningspaneel of verdeelkast op een eenvoudige en veilige manier te digitaliseren. Het systeem werkt in alle mogelijke architecturen en is ook compatibel met afzuig- of zuigventilatoren. Om een groot aantal behuizingen te ondersteunen met een enkele FilterStat module, kunnen tot acht thermische hub-inrichtingen worden gebruikt om de netwerkcapaciteit uit te breiden tot 256 sensoren.

In elke toepassing werd het systeem speciaal ontworpen om de CAPEX en OPEX op enkele manieren te beperken, vooral door storingen te minimaliseren en uitvaltijden te voorkomen. De apparatuur wordt ook koel gehouden zodat de levensduur bijna kan worden verdubbeld. De energie-efficiëntie wordt bovendien verbeterd omdat de ventilatoren optimaal blijven werken. Omdat u continu informatie krijgt over de gezondheid van de ventilatie, moeten de filters tenslotte slechts worden vervangen wanneer het echt nodig is.

 Productselectie


NSYCCOFST30V                 Filterstat Controller 30V

NSYCCOFST90250V           Filterstat Controller 90-250V

NSYCCOFSEM8U1             Thermal Hub Controller DC (30V)
NSYCCOFSEM8U2             Thermal Hub Control. AC (90-250V)

NSYCCARPM                      CSVS Ventilator Sensor

NSYCCAFSDUST                CSVS Stofsensor voor Smartfilters

NSYCCFSBRKIT92             CSVS Brownfield kit 92x92mm
NSYCCFSBRKIT125           CSVS Brownfield kit 125x125mm
NSYCCFSBRKIT223           CSVS Brownfield kit 223x223mm
NSYCCFSBRKIT291           CSVS Brownfield kit 291x291mm

NSYCVF85M230DG            CSVS Smartventilator 85m3/h 230V IP54
NSYCVF165M230DG          CSVS Smartventilator 165m3/h 230V IP54
NSYCVF300M230DG          CSVS Smartventilator 300m3/h 230V IP54
NSYCVF560M230DG          CSVS Smartventilator 560m3/h 230V IP54
NSYCVF850M230DG          CSVS Smartventilator 850m3/h 230V IP54

NSYCAF92DG                    CSVS SmartFilter G2 92x92mm
NSYCAF125DG                  CSVS SmartFilter G2 125x125mm
NSYCAF223DG                  CSVS SmartFilter G2 223x223mm
NSYCAF291DG                  CSVS SmartFilter G2 291x291mm
NSYCAF125G3DG             CSVS SmartFilter G3 125x125mm
NSYCAF223G3DG             CSVS SmartFilter G3 223x223mm
NSYCAF291G3DG             CSVS SmartFilter G3 291x291mm

 


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.