You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

SIMATIC Safety Integrated

Failsafe én standaard automatiseren? Zet één controller in!

Om uw operatoren ten volle te beschermen is veiligheid een topprioriteit bij uw nieuwe productiemachines. Reken daarom op de moderne controllers en andere hard- en software van SIMATIC Safety Integrated. Ontdek waarom zoveel machinebouwers ondertussen al 10 jaar op deze onderdelen inzetten.

 

Eén controller, één tool, één netwerk

Met eenzelfde controller uit het SIMATIC Safety Integrated-portfolio realiseert u zowel een standaard- als meteen ook een fail-safeprogramma, binnen één automatiseringstoepassing. Beide zijn namelijk naadloos geïntegreerd binnen dezelfde componenten.

Beide programma’s plant, configureert en bedient u bovendien met slechts één tool: SIMATIC STEP7 Safety, binnen TIA Portal. U moet er dus ook maar één – trouwens erg intuïtieve – tool voor onder knie krijgen. Met een perfecte coördinatie van de standaard- en veiligheidsfuncties.

Uiteindelijk sluit u alle componenten van uw installaties met één kabel aan op één netwerk, voor één communicatie voor zowel standaard- als fail-safeautomatisering. Efficiënter kan niet, of toch? Zeker wel, want dit is maar het topje van de ijsberg.


Minder effort, dus minder kosten

De controller kent reeds alle standaard- én veiligheidssignalen. U moet dus niet extra bekabelen of programmeren voor de data mapping. Ook dankzij het gebruik van PROFIsafe, het protocol dat zowel fail-safe als standaardcommunicatie mogelijk maakt, over hetzelfde netwerk, spendeert u minder tijd aan de bekabeling en de planning daarvan, in vergelijking met het gebruik van conventionele veiligheidsrelais.

Het gehele PLC-programma, waaronder de veiligheidsfuncties, kunt u bovendien eerst simuleren, in PLCSIM of PLCSIM Advanced. Zo versnelt u nadien nog meer de inbedrijfstelling en verlaagt u nog verder de kosten en risico’s, voor een snellere time to market.

 

Meer flexibiliteit

SIMATIC Integrated Safety biedt u ook heel wat flexibiliteit. Zo activeert u soepel beveiligingsfuncties in een SINAMICS-drive, via de standaarden PROFINET of PROFIsafe. Via draadloze communicatie, zonder dat u de infrastructuur moet aanpassen. Handig wanneer de drive zich bijvoorbeeld in een automatisch geleid voertuig bevindt.

Tegelijk configureert u makkelijk aanpasbare veiligheidsconcepten, qua schaal precies afgestemd op het vereiste aantal veiligheidsdevices. Voor een makkelijker onderhoud kunt u dan weer mobiele controlepanelen gebruiken, met ingebouwde devices voor de beveiliging.

 

s7 1200 safety integrated


Minder downtime

Een optimale beveiliging is belangrijk. Maar wanneer u het SIMATIC Safety Integrated-portfolio inzet, hoeft niet elke foutmelding langer met een complete shutdown te eindigen.

Niet alleen kunt u een probleem snel identificeren en oplossen, dankzij de gedetailleerde, duidelijk omschreven diagnosemeldingen van de gestandaardiseerde diagnosefuncties voor standaard- en veiligheidstoepassingen. Ook hoeft u de machine niet altijd meer stil te leggen voor maintenance. Bij functies als de Safe Limited Speed, die garandeert dat een installatie overgaat naar een verminderde, veilige snelheid, voert u een klein onderhoud uit terwijl de machine actief blijft.

En wilt u predictive maintenance of onderhoud vanop afstand inlassen, dan analyseert u makkelijk de data van uw installatie. Via de ene controller of direct via PROFINET verzamelt u alle systeeminformatie. Zo ziet u meteen het hele plaatje van de machine, inclusief de veiligheidsfuncties.

 

Meteen aan de slag met SIMATIC Safety Integrated? 

Ga dan voor de starterkits. Zelfs de meest basic controllers, zoals die van de SIMATIC S7-1200-serie, bieden al de beveiligingsfunctionaliteit van SIMATIC Safety Integrated. Veiligheidsfuncties waarmee u meteen bespaart, door alle efficiëntiewinst die u boekt.

Zet u de SIMATIC S7-1200-controller nog niet in?Kies dan voor het basispakket met de SIMATIC S7-1200-controller met SIMATIC Safety Integrated, het ideale startpunt.

Gebruikt u deze controller wel al? Ga dan aan de slag met het upgradepakket.

Naar de promo

 

simatic s7 1200

 

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.