You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

UV-C veiligheidsrichtlijnen

light against covid 19

 

Naar aanleiding van de uitbraak van COVID-19 werd er massaal gezocht, zowel door bedrijven als door particulieren, naar manieren om ruimtes zo snel mogelijk te ontsmetten en zo een veilige omgeving te creëren waar de kans op besmetting minimaal is.

Zo is dan ook het gebruik van de UV-C lampen in het vizier gekomen. Deze lampen staan voornamelijk bekend om hun kiemdodende werking en worden vooral toegepast in medische ziekenhuisomgevingen. Het kiemdodende effect van deze lampen op COVID-19 daarentegen is nog niet bewezen.

Jammergenoeg bevatten deze lampen ook een uiterst negatief neveneffect. Bij blootstelling aan deze verlichting kunnen menselijke cellen vernietigd worden, met huidkanker en oogletsels als gevolg.

 


Gezien de gevaren voor de volksgezondheid en het feit dat de werking op het COVID-19 virus nog niet vastgesteld is heeft de Europese Gemeenschap een wetsvoorstel naar alle landen gestuurd met de aanbeveling deze lampen niet te gebruiken buiten een ziekenhuisomgeving.  In België is hiervoor een ontwerp van wet gemaakt door de Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

 

caution uv c

 

LET OP: UV-C licht is uiterst schadelijk voor de huid en ogen, vermijd daarom te allen tijde direct contact.

meer info


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.