You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Ventilatie op de rooster gelegd

Ventilatie op de rooster gelegd


Gilles Honoré


Opiniestuk

Gilles Honoré - Communicatie Coördinator bij Cebeo


Ventilatie is wat men noemt een ‘hot topic’. We horen dat we moeten ventileren, dat we de ramen moeten openzetten. Maar met dat laatste realiseer je als distributeur, laat staan, installateur, weinig verkoop. Of we zouden kipramen en dakvensters moeten gaan verkopen. Niet dus.

Een open raam

En toch mogen we die oproep van wetenschappers en politici niet negeren. Verse lucht binnen laten via de ramen is nu eenmaal een eenvoudige en goed(kop)e maatregel, die uiteraard ook zijn grenzen kent. Logischerwijs focussen wij als distributeur op de ‘en’ van dit en-en-verhaal, dat luidt: zet je ramen open én zorg bij voorkeur voor een goed werkend ventilatiesysteem. Aha, back in (our) business!

Een open vraag

Zéker met de winter die, nou ja, voor de deur staat. In een coronajaar lijken de seizoenen zo in elkaar over te vloeien, niet? Maar welk systeem moet ik nu kiezen? C-systeem of D-systeem? Het is een open vraag, met een open antwoord. Eigenlijk doet het er in coronatijd niet meer toe dan anders. Zoals steeds zal je rekening houden met dezelfde factoren als in de tijd dat we nog handen gaven. Namelijk: is er (technische) ruimte aanwezig voor een (dubbel) leidingsysteem? Welke omgevingsfactoren spelen een rol? Hoe verwarm ik de ruimte? Enzovoort…

Een open deur

Business as usual dus? Wel, niet helemaal. Het is een ‘open deur’ – overigens goed in coronatijd – dat een ventilatiesysteem maar zo goed is als zijn laatste onderhoud. Jouw wagen krijgt een jaarlijks onderhoud? Je gaat op jaarlijkse controle bij de tandarts (om je recht op terugbetaling te behouden)? Voel je ons al komen? Een ventilatiesysteem met vieze, verstopte filters berokkent meer kwaad dan goed. Een jaarlijks onderhoud van de ventilatie is een must, we raden aan dit zelfs na elk hoofdseizoen te doen.

Een open brief

Hoewel bovenstaande vooral gericht lijkt tot de particulier, kan ook de professional dit meenemen in zijn service. Al aan een onderhoudscontract gedacht bij elke nieuwe installatie? Dit is hét moment. Maar áls je dan van klant tot klant gaat, om boven hun vuile filters te hangen, denk dan twee keer na. Dit is een open brief aan alle professionals in de installatiesector: bescherm jezelf!

We spraken erover met een zekere Marc Van Ranst, en hij kon het niet genoeg benadrukken: als je filters reinigt of vervangt, doe je dit niet zonder mondmasker én handschoenen. Niet in coronatijd, en eigenlijk nooit.

Video Call - Marc Van Ranst

 

Een open doel

De brede interesse in ventilatie is aangewakkerd, hopelijk blijft de vlam nu branden. Als Covid-19 nodig was om het belang van ventilatie er bij iedereen in te rammen, dan kunnen we er als collectief maar sterker uitkomen. “Elk nadeel heb z’n voordeel”, zoals Johan Cruijff het ooit verwoordde, Cruijff, die geen open doel nodig had om te kunnen scoren.

Wil je meer weten over ventilatie? Lees dan zeker ons magazine Cebeo Home 4, dat begin oktober verschijnt. In de loop van dezelfde maand brengen we bovendien een gloednieuwe ventilatiecataloog uit!Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.