You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Verhoog de zelfconsumptie en verlaag de elektriciteitsrekening met Niko

niko solar panels

 

Door een slim automatiseringssysteem als Niko Home Control bij je klanten te installeren, besparen zij niet alleen energie en kosten. Op deze manier gaan zij ook een pak efficiënter met hun energie om: zij weten hoeveel elektriciteit ze verbruiken en zelf produceren, zij stemmen hun verbruik af op de productie en spreiden hun verbruik zo veel mogelijk over de dag.

Niko Home Control biedt een gedetailleerd beeld van het elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Bij installaties met busbekabeling is deze informatie afkomstig van de energiemeetmodules, de stroomklemmen en de pulstellers. Een installatie op traditionele bekabeling stuurt informatie door van geconnecteerde schakelbare stopcontacten en een draadloze slimme hub. De gebruiksvriendelijke Niko Home app en het touchscreen maken het makkelijk om hieruit deze gedetailleerde gegevens te interpreteren.

Meten is weten

Dankzij de koppeling met de omvormers van SMA verkrijgen je klanten nog meer gedetailleerde inzichten in hun energieproductie en zo kunne zij de totale elektriciteitsproductie van hun zonnepanelen opvolgen. Zij zien niet enkel hoeveel energie zij op het net terug geplaatst hebben, zij zien ook hoeveel zonne-energie zij zelf verbruikt hebben.

Maak de digitale meter slim

Door de draadloze slimme hub aan de digitale meter te koppelen, krijgen jouw klanten op een heel gebruiksvriendelijke manier inzicht in hun verbruik van energie en gas. Daarnaast krijgen zij ook inzicht in hoeveel zonne-energie er terug op het net wordt gezet.

Verhoog jouw zelfconsumptie met de solar mode

De solar mode van Niko Home Control zorgt ervoor dat geconnecteerde toestellen automatisch geactiveerd worden wanneer er te veel zonne-energie wordt opgewekt. Met een aantal huishoudelijke producten die veel energie verbruiken - denk vb. aan de wasmachine en droogkast - is het voordeliger dan ooit om de gratis energie die je klanten produceren, te gebruiken wanneer die beschikbaar is.

Bekijk ons assortiment

niko smarthub
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.