Energiemanagementsysteem

Energiemanagementsysteem

De eenvoudigste tip die je kan geven om de energiekosten te beperken, is minder verbrui­ken. Energie die je niet verbruikt, moet je niet betalen. De grootverbruikers in huis zijn onze huishoudtoestellen, boilers en verwarmingstoestellen en binnenkort ook de elektrische wagen. Met deze oplossingen bespaar je dan ook heel wat kostbare energie:


  1. Energiezuinige huishoudtoestellen
  2. Isoleer en ventileer
  3. Hernieuwbare energie voor verwarming en warm water
  4. Monitoring en slim beheer van de energieverbruikers


foto alinea 1 energiemanagementsysteem

Het monitoren en slim beheren van jouw energieverbruikers doe je via een EMS-systeem. Dit systeem heeft als doel verschillende toepassingen op een energiezuinige en efficiënte manier aan te sturen. Hierbij worden technieken en producten van verschillende merken zoveel mogelijk met elkaar geïntegreerd.

  • EMS stand alone oplossingen: oplossing waar het EMS systeem apart aangekocht wordt van andere technieken binnen in het huis.
  • EMS geïntegreerde oplossingen: oplossing waar het EMS systeem geïntegreerd is in het domotica- of gebouwbeheersysteem.

Je totale energieverbruik kan je zien op je jaarafrekening en door tussentijds je meterstanden te noteren. Heb je al een digitale meter? Dan kan je het verbruik online opvolgen via Mijn Fluvius, een gratis online toepassing op mijn.fluvius.be. Je vindt er dagelijks een update van je energieverbruik en je verbruikshistoriek voor elektriciteit en aardgas. Maar om te weten welke verbruikers jou het meeste kosten en jouw gebruik efficiënt aan te passen zodat je energiefactuur snel daalt, moet je een stapje verder gaan

foto alinea 2 energiemanagementsysteem

Productgamma

Ons productgamma omvat twee grote categorieën:

Monitoring

Met een energiemonitoringsysteem krijg je automatisch en real-time een gedetailleerd inzicht in je energieverbruik en je eigen stroomproductie. Op basis van de verworven kennis, slimme alerts en meldingen pas je jouw verbruik aan, met een onmiddellijk resultaat op je energiekosten. Zo’n systeem is gemakkelijk te integreren in bestaande woningen.


Om de energietransitie vlot te laten verlopen zonder zware investeringen in het net en zonder black-outs, moeten we hernieuwbare energie zoveel mogelijk benutten wanneer ze beschikbaar is en piekafnames van het net vermijden.


De netbeheerders stimuleren ons daartoe met de digitale meter en nieuwe elektriciteitstarieven. Maximale autoconsumptie van zelf opgewekte energie en gespreid stroomverbruik, worden de sleutel tot een minimale energiefactuur. Voor eigenaars van PV-panelen is het dus belangrijk om stroomproductie, -opslag en -verbruik goed op elkaar af te stemmen.


 

Monitoring en sturen 

Naast het realtime inzicht van het monitoringssysteem kan je ook jouw energieverbruik sturen.

Voor PV-stroomopslag bieden ‘thermische opslag’ en thuisbatterijen een oplossing. Intelligente energiebeheersystemen sturen je opwekkers en verbruikers automatisch, voor optimale energiestromen. De grootste verbruikers die we slim kunnen sturen, zijn warmwater- en verwar­mingssystemen en het laadstation van de elektrische voertuigen.

Green & smart, jouw gids in de energietransitie

Bij Cebeo maken we jou wegwijs in de energietransitie. Want we willen elke installateur overtuigen om mee te stappen in ons groene verhaal. Met actuele info en trends op ons informatieplatform Green & Smart. En met duurzame producten in ons gamma. Bekijk onze folder en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Download de folder
thumbnail Green & smart

Folders & catalogen

Wens je meer info?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en evoluties binnen de verschillende productcategorieën? Bekijk dan één van onze vele folders en selectiegidsen. Voor de juiste keuze uit ons uitgebreid productaanbod kan je beroep doen op één van onze catalogen.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze catalogen