Technologische expertise, logistieke efficiëntie en menselijkheid: een succesvolle combinatie

Op naar de Oostkantons. Aan de rand van de vredige gemeente Raeren bevindt zich R. Weisshaupt nv. Deze fabrikant van uitrustingssystemen voor keuringscentra en goederenliften bestelt sinds enkele jaren de onderdelen voor zijn technische kasten bij Cebeo.

Samen met Reiner Weisshaupt (CEO R. Weisshaupt nv), Tim de Toledo Sommerlath (CEO R. Weisshaupt nv), Roger Mennicken (COO & Inkoopmanager R. Weisshaupt nv) en hun contactpersonen bij Cebeo, Fabrice Fokan en Antonio Lobue, kijken we terug op een succesvolle samenwerking.

weisshaupt-5

Oplossingsgericht

"We houden ons al lang bezig met de elektrische componenten van takels", vertelt Roger Mennicken. "In 2016 bereikte ons gamma een technologisch niveau waarvoor we een externe leverancier nodig hadden om een optimale programmering van de CPU (Central Processing Unit) en het security level te garanderen. Die dubbele vereiste kwam bovenop onze nood om op zeer korte termijn over alternatieven te beschikken voor het geval een onderdeel niet meer leverbaar zou zijn. Daar is onze samenwerking met Cebeo begonnen. Jullie daadkracht, prijzen, expertise, vermogen om snel op de zaken in te spelen en de ondersteuning van Fabrice en Antonio hebben ons echt overtuigd."

Een andere belangrijke troef is de voorraadovereenkomst. Roger Mennicken: "De overeenkomst met Cebeo biedt ons een bepaalde zekerheid. Het risico op een tekort aan onderdelen is kleiner, en we genieten gedurende één jaar van een vaste prijs, met maandelijkse facturering." Tim de Toledo Sommerlath: "Bovendien hoeven we ons geen zorgen te maken over de opslag van onze onderdelen. Gezien de voortdurende groei van ons bedrijf, is die externe opslag echt een enorm voordeel!"

"De orders van R. Weisshaupt nv liggen nooit vast", voegen Fabrice Fokan en Antonio Lobue eraan toe. "Bestaat een onderdeel niet? Dan maakt een van onze eigen leveranciers het op bestelling. En als we denken dat er voor bepaalde onderdelen een beter alternatief is, bespreken we dat met meneer Mennicken en doen we hem een ander voorstel."

weisshaupt-2

We hoeven ons niet bezig te houden met de opslag van onderdelen. Dat is een enorm voordeel!

Tim de Toledo Sommerlath

Vertrouwen leidt tot goede resultaten

R. Weisshaupt SA en Cebeo zijn erin geslaagd op korte tijd een hechte vertrouwensband op te bouwen, omdat ze allebei naar uitmuntendheid streven. Fabrice Fokan en Antonio Lobue: "De onderdelen zijn afkomstig van vooraanstaande fabrikanten, zoals Siemens, Bosch, Schneider en Weidmüller. We hebben erg hechte relaties met sommige daarvan – van Siemens zijn we bijvoorbeeld de enige Approved Partner in België. Dat houdt niet alleen in dat we opleidingen volgen, maar ook dat we een service en voorraad kunnen garanderen. In een tijd waarin technologieën zich razendsnel ontwikkelen, is het voor onze klanten geruststellend te weten dat wij verstand hebben van Industry 4.0."

Roger Mennicken en Tim de Toledo Sommerlath beamen: "Dat is trouwens niet alleen geruststellend, maar ook veelbelovend. Onze klanten vragen steeds vaker naar geconnecteerde digitale oplossingen. Keuringscentra zouden bijvoorbeeld graag hun hefbruggen op afstand kunnen bedienen, om het onderhoud eenvoudiger en slimmer te maken. Die hyperconnectiviteit doet ook de vraag rijzen naar de veiligheid van onze producten. Fabrice raakt nooit uitgepraat over dat onderwerp. Onze samenwerking zal dus nog niet meteen ten einde lopen ..."

Maar technische knowhow is niets zonder menselijk contact. "Onze relatie gaat verder dan de professionele sfeer", benadrukt Mennicken. "Uit onze samenwerking is een echte vriendschap ontstaan. Fabrice en Antonio doen hun uiterste best om oplossingen te vinden en ons uit te dagen wanneer nodig. Ze reageren snel en staan altijd paraat. We kunnen heel duidelijk en oprecht met elkaar communiceren. Voor R. Weisshaupt nv is het menselijke aspect in relaties altijd heel belangrijk geweest. Dat maakt van ons een echt dreamteam!"

weisshaupt-3

Solidariteit en duurzaamheid hebben altijd in ons DNA gezeten

Korte keten

Voor ze weer aan het werk gaan, vertellen de CEO's en inkoopmanager van het Duitstalige bedrijf over hun sterke voorkeur voor korte keten bij de keuze van leveranciers. "Cebeo is een Belgische onderneming met vestigingen over het hele land – dat kan tellen", zegt Roger Mennicken. "Alleen wanneer een product niet beschikbaar is op de Belgische markt, wenden we ons tot de Europese markt en vervolgens tot andere continenten. De prijs van materialen is hier inderdaad wat hoger, maar als de dienstverlening ook beter is, hebben we dat ervoor over.

Wij houden van onze streek en beseffen dat we een belangrijke rol spelen in het behoud van de plaatselijke natuur. Door lange transporten over de weg te vermijden, draagt R. Weisshaupt nv zijn steentje bij! Net als Cebeo, trouwens. Bij een interventie op locatie kunnen we een beroep doen op de verschillende vestigingen van Cebeo om het materiaal bij onze eindklant te brengen. Solidariteit en duurzaamheid zitten in ons DNA."

Meer weten? Neem een kijkje op www.wep-weisshaupt.com

weisshaupt-4(1626x1080_6699)