You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Ventilatie - Bereken jouw debieten

Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat en is noodzakelijk in sterk geïsoleerde woningen. Essentieel voor de correcte plaatsing en inregeling van een ventilatiesysteem is het bepalen van de debieten per ruimte.  De ventilatiecalculator van Cebeo helpt je snel een betrouwbare berekening te maken.

Kies je systeem

In stap 1 geef je aan welk type ventilatiesysteem je plaatst. Kies je voor een C-systeem met natuurlijke luchttoevoer en mechanische afvoer van vervuilde lucht? Of voor een D-systeem met mechanische toe- en afvoer van lucht via een gesloten systeem met warmterecuperatie?

Bepaal leefruimtes en natte ruimtes

Daarna begint het tel- en rekenwerk. Welke zijn de leefruimtes en natte ruimtes? Een vochtige ruimte moet namelijk beter geventileerd worden. Wat is de oppervlakte van al deze ruimtes? Voer de gevraagde parameters zo correct mogelijk in en de ventilatiecalculator maakt een betrouwbare berekening van de benodigde ventilatiedebieten per ruimte.

Rapport

Dankzij de Cebeo calculator bereken je de ventilatiedebieten voor jouw woning in drie eenvoudige stappen. Je ontvangt onmiddellijk een volledig rapport met alle informatie, waarmee je zo aan de slag kan.

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.