You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Warmtepomp - Terugverdientijd

De meest energie-efficiënte manier van verwarmen is elektrisch: de warmtepomp. Je gebruikt namelijk de aanwezige energie in lucht, grond of water op een duurzame en hernieuwbare manier. In de huidige context van hoge elektriciteitsfacturen, combineer je een warmtepomp best met zonnepanelen. Bereken met onze calculator de terugverdientijd van jouw warmtepomp.

Warmtepomp en PV-installatie

Bij de berekening gaan we er vanuit dat de warmtepomp gecombineerd wordt met een bestaande of nieuwe PV-installatie, die het verbruik van de warmtepomp dekt. Maak je keuze in het menu, en vul eveneens de overige relevante parameters aan, zoals het type warmtepomp, het aanwezige ventilatiesysteem, het type glas en de ruimte-oppervlakten.

Terugverdientijd en opbrengst

Nadat je jouw contactgegevens heb ingevuld, sturen wij je een overzichtelijke analyse. Daarin vind je het vermogen nodig om de woning te verwarmen, het nodige vermogen van de PV-installatie, de richtprijs van het totale systeem (PV + warmtepomp), de opbrengt en de winst op 25 jaar, en uiteraard de terugverdientijd. Bij de berekening wordt er rekening gehouden met de eventuele overheidssubsidie.

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.