You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Warmtepomp boiler - Terugverdientijd

De warmtepompboiler wordt steeds populairder. Het is dan ook een verstandige én rendabele investering, zeker bij een hoog verbruik van sanitair warm water. De aankoopprijs mag dan hoger zijn dan die van een klassieke boiler, de energie-efficiëntie van een warmtepompboiler compenseert dit verschil ruimschoots. Bovendien krijg je in Wallonië en Brussel - en vanaf 2019 ook in Vlaanderen - een overheidssubsidie, wat de warmtepompboiler nog interessanter maakt.

Warmtepompboiler versus klassiek systeem

In stap één kies je met welk ‘klassiek systeem’ (elektrische boiler, aardgasketel of stookolieketel) je de warmtepompboiler wil vergelijken. Daarna vul je nog parameters in zoals het aantal bewoners, en het merk of de inhoud van het boilervat.

Rapport met terugverdientijd

Nog even je gegevens aanvullen, en je ontvangt een gepersonaliseerd rapport met daarin: jouw jaarlijkse besparing op je energiekost, de winst op 25 jaar, en uiteraard de terugverdientijd. Hierbij wordt rekening gehouden met de eventuele overheidssubsidie.

Bereken je winst en CO2-reductie

Geld besparen is één zaak, maar de keuze voor een warmtepompboiler heeft ook een ecologische kant. Een milieubewuste consument vindt het zeker ook interessant hoeveel zijn persoonlijke CO2-reductie bedraagt. Ook deze geven we mee in het rapport.

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.