You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Woning / Appartement - Bepalen warmteverlies

Om een woning of appartement efficiënt te kunnen verwarmen, is het cruciaal om te weten waar de grootste warmteverliezen zich situeren, en hoe groot de verliezen zijn. Dit exact bepalen is complexer dan je denkt. Zo moet je rekening houden met transmissieverlies: verlies door daken, muren, ramen en vloeren, maar ook ventilatie- en opstartverlies. Pas door het optellen van deze drie verliezen, kan een correct vermogen worden bepaald om de woning of het appartement te verwarmen. Dankzij deze calculator ken je het antwoord in slechts enkele minuten.


Aan de slag

In de eerste stap beantwoord je alle relevante specificaties van je woning of appartement. Hoeveel verdiepingen zijn er? Wat is de totale oppervlakte? Welk type glas is aanwezig? Wat zijn de verbruikers van sanitair warm water? Enzovoort…

Rapport – totaalverlies – verwarmingsvermogen

Op basis van al die data genereren wij een rapport waarop je in één oogopslag alle afzonderlijke warmteverliezen, alsook het totaalverlies afleest. Zo weet je meteen ook welk minimaal verwarmingsvermogen je nodig hebt.

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.