Over Cebeo

Alles waar u als elektroprofessional aan denkt

Bent u op zoek naar de grootste distributeur van het land of naar deze die het beste uw noden invult? Dat tweede nemen we aan. Cebeo is wel de grootste, maar doet er vooral alles aan om voor u de beste te zijn. Onze basistaak bestaat erin om u uw materiaal te bezorgen op de meest efficiënte manier. Dat is nu eenmaal onze opdracht als traditionele groothandel. Maar dat volstaat niet: wij streven ernaar u eveneens de beste service te bieden. Onze toegevoegde waarde als gespecialiseerde distributeur bestaat uit een uitgebreid servicepakket dat u verstrekt wordt door onze commerciële medewerkers, specialisten en ondersteunende diensten. Dit laat u toe zich te versterken in alle onderdelen van uw bedrijfsvoering. Ons doel: u alles bieden waar u al elektroprofessional aan denkt.

Lange traditie

Maar laten we eerlijk zijn: het is ook geen nadeel voor u dat wij de marktleider zijn. We hebben die positie namelijk verworven dankzij het vertrouwen van onze klant dat we nu al jarenlang genieten. In onze 90-jarige geschiedenis is de lokale groothandel uitgegroeid tot een ijzersterke organisatie ten dienste van de klant, zonder het familiaal karakter te verliezen dat stichter Charles Bultiauw en later zijn zoon Christian Bultiauw hoog in het vaandel droegen. Deze lange traditie is uniek in de sector.

Dit is onze geschiedenis in een notendop:

  • 1922 - oprichting CBC in Kortrijk door Charles Bultiauw
  • 1945 - oprichting Elma in Antwerpen
  • 1998 - na de fusie van CBC en Elma Obreg is Cebeo een feit
  • 2001 - nieuw logistiek Cebeo Distributie Center in Moeskroen is operationeel
  • 2008 - Alexander Dewulf wordt CEO bij Cebeo

Cebeo heeft in de loop van de jaren ook een aantal strategische overnames gedaan, allemaal met de bedoeling om onze klant een betere service te bieden. Zo hebben we een bijzonder uitgebreid netwerkvan filialen kunnen realiseren en onze expertise kunnen uitbreiden.

De dagelijkse leiding van Cebeo is in handen van CEO Alexander Dewulf.