You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Optimale energiedistributie dankzij de oplossingen van Legrand

Op het vlak van energiedistributie zijn veel oplossingen mogelijk die passen bij specifieke situaties. Denk maar aan systemen als kabelgoten, draadgoten, kabelladers of stroomrails. “De installateur heeft de keuze uit vele opties, waardoor hij of zij vaak door de bomen het bos niet meer ziet”, weet Lion van Nuenen, Market Manager voor de tertiaire en industriële markt bij Legrand.  
 

Voor een installateur is praktisch advies en hulp meer dan welkom om de juiste keuze te maken op het vlak van energiedistributie, vinden Lion van Nuenenen zijn collega Rens Verhagen, Product Manager bij LegrandIn een tijd waarin nieuwe technologieën razendsnel evolueren – ook wat energiedistributie betreft – zijn soms betere oplossingen beschikbaar dan wat een installateur gewend is te kiezen. 

Dat laatste aspect is heel erg belangrijk, zeggen Lion en Rens. “Soms houden installateurs nog te vaak vast aan gewoontes. Ze zijn gewend om op een bepaalde manier te werken, met steevast dezelfde systemen en materialen. Wij adviseren hen graag over de nieuwste beschikbare mogelijkheden en systemen. Op die manier willen we meedenken met de installateur om zo zijn werk nog efficiënter te laten verlopen. 

 

Lager spanningverlies met stroomrails 

Volgens Lion is vooral bij kleinere installatiebedrijven het gebruik van stroomrails nog redelijk onbekend 

Lion: “Een kabeldraagsysteem is voor veel installateurs vertrouwd terrein. Daarom kiezen ze vaak deze oplossing. Maar bij grotere lengtes is het spanningverlies in stroomrails veel lager. Bovendien is de stroomrail een makkelijker systeem om nieuwe machines of apparaten aan te sluiten. 

“Daarnaast zijn stroomrails ook zeer robuust, waardoor ze een hoge mechanische belasting kunnen weerstaan met respect voor de geldende veiligheidsnormen. Ook het esthetische aspect is een mooie troef. Dit zorgt ervoor dat ze zowel in winkelcentra, kantoren als ziekenhuizen ingezet kunnen worden, maar evenzeer in productiehallen en magazijnen.” 

“Alle onderdelen van de stroomrails van Legrand zijn trouwens vervaardigd uit halogeenvrij materiaal (zoals het nieuwe AREI voorschrijft), wat ideaal is in ruimtes waar veiligheid superbelangrijk is voor personen en elektronische apparatuur.” 

De voordelen van stroomrails

  • Veilig
  • Flexibel
  • Snelle installatie
  • Compact
  • Duurzaam

 

legrand

legrand

legrand

zucchini

 

Kabelgoten, installatie in een klik

De kabelgoot is een meer afgesloten systeem dat kabels beschermt en uit het zicht zijn. Met name in kantoorruimtes wordt deze techniek vaak toegepast om gevaarlijke kluwen van kabels in de werkomgeving te vermijden. De kabels kunnen eventueel afgesloten worden met deksels waardoor ze nog eens extra beschermd zijn, zelfs in vochtige omgevingen. De installatie van een kabelgoot is makkelijk te realiseren. Het zijn net puzzelstukjes die in elkaar vallen. 

In dat kader lanceerde Legrand vorig jaar de nieuwe P31+ kabelgoot, een verbeterde versie van de P31-versie die men makkelijker kan installeren dankzij een superhandig kliksysteem. De kabelgoot heeft een automatische klikkoppeling, waardoor het nog makkelijker en sneller werkt. Dankzij het uitgebreid assortiment in diverse afwerkingen is er voor elke situatie een passende oplossing. 

 


 

legrand

Open kabeldraagsysteem voor eenvoudig onderhoud

Lion: “Draadgoot is een volwaardig alternatief voor de kabelgoot en is makkelijk te reinigen. Dankzij het open systeem kan de warmte bovendien makkelijker afgevoerd wordenDraadgoten zijn inzetbaar in diverse sectoren, van de voedingsmiddelenindustrie en OEM tot datacenters en ziekenhuizen. Daarnaast denkt Legrand ook vooruit in de verduurzaming van materiaalsoorten met de nieuwe range van draadgoten in Zink Aluminium, als milieuvriendelijk alternatief voor de thermisch verzinkte afwerking met een verhoogde corrosieweerstand. Een handige extra troef bij draadgoot is dat bekabeling zichtbaar en dus makkelijk identificeerbaar blijft. Dit maakt het onderhoud of de vervanging van kabels een pak eenvoudiger.” 

 Advies op maat

Legrand staat altijd klaar voor elke installateur die advies nodig heeft over de beste oplossing voor zijn of haar project. “We geven niet alleen trainingen, maar onze accountmanagers en productspecialisten zijn altijd bereikbaar. Indien nodig gaan we ter plaatse en bekijken we daar de beste optie. Niet alleen wat het systeem en materiaal betreft, maar ook waar de installatie geplaatst kan worden. Het aspect duurzaamheid wordt daarbij steeds belangrijker. Kabeldraagsystemen zijn vaak gemaakt van thermische zink. Maar zink-aluminium of zink-magnesium blijken veel milieuvriendelijker. Ook daarover kunnen we installateurs nuttig advies geven.” 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.