Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een zeer efficiënte vorm van verwarmen. Van Alle energie die een warmtepomp levert, komen er vier delen energie uit een bron (lucht, bodem of water) en komt er één deel van elektriciteit. Dit wil zeggen dat je voor 1kWh verbruikte elektriciteit, 5kWh warmte terug krijgt. Er is dus wel elektriciteit nodig, maar dit is een heel stuk minder dan bij de traditionele elektrische verwarming. Er wordt dus bespaar dop energiekosten en er wordt geen gas meer verbruikt. In combinatie met zonnepanelen kan er nog extra bespaard worden want dan kan je je warmtepomp laten werken met zelf opgewerkte stroom!

Bekijk onze calculatoren
Picture warmtepompen

Slimme sturing van elektrische warmte en thermische opslag 

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, de bodem of het water. Deze onttrokken warmte wordt gebruikt om de woning te verwarmen en om sanitair warm water te produceren. Naast het verwarmen, zijn er ook modellen die kunnen koelen.

Wordt de energie onttrokken uit de lucht dan spreken we van een lucht/water warmtepomp. Komt de energie uit de bodem dan spreken we van een bodem/water warmtepomp. Komt de energie uit het water, dan spreken we van een water/water warmtepomp.

Picture sturing

Green & smart, jouw gids in de energietransitie

Bij Cebeo maken we jou wegwijs in de energietransitie. Want we willen elke installateur overtuigen om mee te stappen in ons groene verhaal. Met actuele info en trends op ons informatieplatform Green & Smart. En met duurzame producten in ons gamma. Bekijk onze folder en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Download de folder
thumbnail Green & smart