Woningventilatie catalogus

Woningventilatie catalogus

De aandacht voor ventilatie stijgt zienderogen, mede door corona.
 

In onze gloednieuwe, handige Ventilatie-catalogus brengen we het belang van ventilatie in kaart en ontdek je al onze ventilatieoplossingen voor individuele woningen en appartementen.
 

Je vindt er uiteenlopende merken en toebehoren, maar ook het nodige installatiemateriaal. Roosters en ventielen? Check. Kabels, stopcontacten, waterpassen en anemometers? Ook check. Go check it out!

Download de cataloog
Thumbnail woningventilatie

Een goed geventileerd binnenklimaat is dus essentieel voor ons dagelijks welzijn.

Waarom ventileren?

De steeds compactere bouwstijl bij woningen heeft de laatste jaren de nood aan woningventilatie sterk verhoogd. Er heerst een continue luchtvervuiling, door onszelf (ademen en zweten), maar ook door onze bezigheden (koken, douchen, roken, hobby’s…).
 

Daarbij moeten we er ook nog eens rekening mee houden dat de lucht ook door de woning zelf bijkomend vervuild wordt. Detergenten, verven van meubelen, radon en vluchtige organische stoffen zijn hier de mogelijke oorzaak van. In een sterke geïsoleerde woning, waar geen ventilatie wordt toegepast, heerst al snel een muffe en sterk vervuilde binnenlucht.
 

Virussen, bacteriën, mijten, schimmels en een te hoge concentratie CO2 steken al snel de kop op. Voor ons als bewoners kan dit resulteren in allerlei ongemakken zoals hoofdpijn, droge keel, gebrek aan concentratie, vermoeidheid enz.

Waarom zetten we de ramen niet gewoon open?

Het af en toe eens openen van de ramen geeft geen juiste oplossing. De verluchting is slechts tijdelijk en niet gecontroleerd met veel energieverlies tot gevolg. Open ramen brengen ook andere ongemakken met zich mee zoals kans op inbraak, vervelende insecten, geluidsoverlast enz. Daarom is het verstandig om continu gecontroleerd te ventileren zodat we in een gezond binnenklimaat leven met een minimum aan energieverlies.

foto ventilatiesystemen

Principe van verschillende ventilatiesystemen

Het principe van een goede woningventilatie berust op drie grote pijlers:
 

  • Toevoer van verse lucht
  • Doorvoer van lucht in de woning
  • Afvoer van vervuilde lucht
foto woningventilatie

Dit basisprincipe vertaalt zich in verschillende mogelijke systemen

Cebeo, jouw specialist voor ventilatie

Onze troeven

Wat mag je concreet verwachten van Cebeo? Uiteraard de juiste kwaliteitsproducten en –systemen op het vlak van ventilatie, deze vind je verder in deze cataloog.

Maar Cebeo heeft natuurlijk nog andere troeven:

  • HVAC-specialisten: Zij hebben een grote kennis van ventilatieoplossingen en kunnen jou helpen bij het bepalen van de keuze van merk en systeem.
  • Sterke logistiek: Wat ben je met service wanneer je niet tijdig jouw bestelling ontvangt? Niet veel, dat weten wij ook. De basis van onze activiteit als groothandel is daarom gestoeld op een ijzersterk logistiek apparaat. Levering van voorraadartikelen binnen de 24u is onze dagelijkse opdracht. Waar? Dat bepaal je zelf: op jouw bedrijf of op de werf.
  • Informatie: Informatie over de innovatie op het gebied van producten en systemen is onontbeerlijk voor de vakman. Daarnaast is kennis van wetgeving essentieel om de juiste oplossing aan te bieden. Ook op dit vlak kan je op Cebeo rekenen.
  • Voorraad: In ons Cebeo Distribution Center in Moeskroen beschikt Cebeo over een permanente voorraad van 55.000 referenties. Deze zijn dus continu leverbaar. Daarnaast beschikken we over een nationaal netwerk van meer dan 50 filialen, waar courante artikelen – ook voor HVAC – op voorraad liggen. Het juiste product is dus letterlijk nooit ver weg!

Ventilatiecalculator

Bereken jouw debieten

Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat en is noodzakelijk in sterk geïsoleerde woningen.


 

Essentieel voor de correcte plaatsing en inregeling van een ventilatiesysteem is het bepalen van de debieten per ruimte. Onze ventilatiecalculator helpt je snel een betrouwbare berekening te maken.

Naar de calculator
foto ventilatiecalculator