Elkaar versterken: dat was de ambitie die Cebeo en Siemens uitspraken toen Cebeo enkele jaren geleden het certificaat van Approved Partner als Value Added Reseller van Siemens ontving. Anno 2021 zijn beide bedrijven nog beter op elkaar ingespeeld en daar genieten vooral systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers van. “Ook op digitaal vlak hebben we de jongste jaren samen toegevoegde waarde gecreëerd”, vertelt Denny Decorte, Sales Manager Channels bij Siemens.
 

Siemens is een naam als een klok in de bedrijfswereld, met een portfolio dat ook in het assortiment van Cebeo niet mag ontbreken. Daarom sloegen deze twee ondernemingen vele jaren geleden al de handen in elkaar. Aanvankelijk was de relatie een typevoorbeeld van die tussen een producent en een leverancier, maar vanaf 2017 tilden Cebeo en Siemens hun krachtenbundeling naar een hoger niveau.

Co-creatie

“Toen Cebeo de titel van Approved Partner als Value Added Reseller kreeg, was dat het startsein om ons ‘huwelijk’ nog te versterken”, verduidelijkt Denny Decorte. “Op dat moment hebben we onze strategieën op elkaar afgestemd en een meerjarenplan opgezet waarbinnen we nadrukkelijk gingen inzetten op co-creatie, vanuit de overtuiging dat dit iedereen ten goede zou komen.”
 

Die veronderstelling was volledig terecht. Het leidde op alle echelons tot een nauwere samenwerking en goede afspraken inzake competentie-uitwisseling, voorraadniveaus, enzovoort. “Cebeo weet welke innovaties er zijn, hoe die werken en in welke mate die een meerwaarde kunnen bieden aan specifieke klanten. Dat is ook nodig, want vandaag hebben systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers absoluut nood aan partners met kennis van zaken. Een zichzelf respecterende groothandel moet tegenwoordig zoveel meer zijn dan een ‘box mover’. Die boodschap knoopten de Cebeo-verantwoordelijken zich jaren geleden al goed in de oren. Zij genereren toegevoegde waarde door ook bij industriële klanten een duurzame relatie te onderbouwen.”

“De integratie van de competenties van de Vandecapelle-specialisten in 'Cebeo Solutions for Industry', kunnen wij alleen maar toejuichen."

Denny Decorte - Sales Manager Channels bij Siemens

Vandecapelle

Sinds dit jaar legt de groothandel de industriële lat nog hoger met de rebranding tot ‘Cebeo Solutions for Industry’. “Een gelijkwaardige relatie die wij met Cebeo hebben opgebouwd, was/is er ook met Vandecappelle als systeemintegrator”, onderstreept Denny. “De integratie van de competenties van de Vandecappelle-specialisten in ‘Cebeo Solutions for Industry’, kunnen wij dan ook alleen maar toejuichen. Het laat Cebeo toe om zijn rol als serviceprovider nadrukkelijker op te nemen. Dat zal zich onder meer weerspiegelen in de engineering en productie van stuurborden en laagspanningsborden. Zo bouwt de groothandel stilaan kennis op die gelijkwaardig is aan die van ons. Dat is trouwens de ambitie die we nastreven met elk van onze partners.”


Het opkrikken van dat kennisniveau is ook mogelijk door de regelmatige opleidingen die de Cebeo-specialisten bij Siemens volgen. “Die vormingsmomenten zijn van goudwaarde: ze zorgen ervoor dat zij ons productportfolio gedetailleerd kennen én vertrouwd blijven met onze filosofie.”

foto 2 approved partnership

Digitalisatie

Door de coronacrisis is de trend naar digitalisering nog versterkt. Cebeo was daar al goed op voorbereid en stak zelfs nog een tandje bij. “Door de website en webshop op hetzelfde platform te positioneren, is Cebeo beter gewapend om de digitale ‘customer journey’ te begrijpen en er gericht op in te spelen. Daarnaast komen ze online tegemoet aan de informatiebehoefte van de industriële doelgroep. Via korte webinars slagen de Cebeo-specialisten erin om systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers vertrouwd te maken met de werking van nieuwe producten.”
 

“Dankzij die digitale vorming kennen die klanten al voor 80% de mogelijkheden van een innovatie”, aldus Denny. “Ook voor de overige 20%, die doorgaans nogal specifiek is per applicatie, kan het Cebeo Solutions for Industry-team hen helpen. Het zorgt ervoor dat integratoren nieuwigheden in sneltempo onder de knie hebben. Zeker in deze tijden is het een cruciaal concurrentieel voordeel als je die snelheid kan bieden.”

foto 4

Als Sales Manager Channels én Partner Manager voor het internationale Global Partner-programma is Denny er dan ook van overtuigd dat Siemens en Cebeo elkaar zullen blijven versterken. “Met twee kan je meer dan alleen. We kunnen nog minstens een versnelling hoger schakelen op onze tandem en zullen zeker niet laten om dat te doen”, besluit hij.

Meer over Siemens