Ook voor HVAC is Cebeo jouw partner in de energietransitie 

De energietransitie naar een decentraal koolstofarm energiesysteem is volop ingezet. Nieuwe technologieën laten toe om energiediensten digitaal aan te sturen en slim aan elkaar te koppelen. Het verhaal - waar verwarming, ventilatie en airco een cruciale rol in spelen - wordt steeds interessanter, maar ook complexer. Om een antwoord te bieden op die complexiteit, verrijkt Cebeo zijn gamma nu met een ruimer HVAC-assortiment. En Cebeo is natuurlijk meer dan alleen een groothandel: over heel het land staat een team van HVAC-specialisten klaar dat opgeleid is om klanten te ondersteunen tijdens de energietransitie. 

2024 Green_Smart_Illustratie_RESI_NL bijgeknipt

“Steeds vaker merkten we dat HVAC-installateurs bij ons kwamen aankloppen om meer te weten over de kentering richting elektrische processen in de vorm van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, …”, vertelt Hilde Vandenberghe, Category Manager in Renewables en HVAC bij Cebeo. “Als Belgisch marktleider in de distributie van elektrische producten en oplossingen is het aan ons om aan die totaaloplossing bij te dragen en zowel HVAC-installateurs als elektrotechnische installateurs bij te staan waar nodig.” 

“Samen met onze domeinexperts volgen we al een tijdje de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. Uiteraard hadden wij HVAC-elektrisch al een zeer uitgebreid gamma, maar nu focussen we ons ook op warmtepompen en warmtepompboilers voor sanitair warm water enerzijds en ons ventilatiegamma anderzijds”, aldus Hilde Vandenberghe. Naast de focus op warmtepompen, biedt Cebeo ook accessoires en vloerverwarming aan. Om de installateur volledig te ontzorgen, zijn er ook tal van services beschikbaar.  

 

Kwaliteit staat centraal 

Nu Cebeo een volledig nieuw assortiment uitrolt, is het belangrijk om onze installateurs bij te staan met de nodige expertise. Daarom krijgt ons team van HVAC-specialisten geregeld uitgebreide en diepgaande opleidingen over de producten. Daarnaast is er ook een constante wisselwerking tussen de specialisten in HVAC en de specialisten in Renewables, om zo installateurs te ondersteunen in het totaalplaatje. 

 Voor de eindgebruiker is het vooral interessant om in dat totaalplaatje het energieverbruik te beheren met een energiemanagementsysteem (EMS). Dat systeem regelt alle stuurbare componenten (zoals de thuisbatterij, laadpaal en warmtepomp) volgens de meest efficiënte ecologische en economische algoritmen. “Omdat wij echt die totaaloplossing aanbieden en voor iedere energiecomponent de installateur kunnen ondersteunen, kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. We weten perfect welke toestellen we op elkaar kunnen doen afstemmen om het voor de eindgebruiker zo interessant mogelijk te maken.” 

 

Benieuwd naar meer? 

Tijdens Cebeo Technologie, de b2b-beurs die van 14 tot 16 mei doorgaat in Brussels Expo Hal 5, mag je je verwachten aan een uitgebreide ‘Green & Smart’ Village, waar je alles zal kunnen ontdekken over de laatste trends en ontwikkelingen in de energietransitie, zowel specifiek voor HVAC als voor het totaalplaatje. Samen met onze leveranciers staan de specialisten klaar om je antwoorden te bieden op al jouw vragen. alle nieuwste updates over Cebeo Technologie lees je hier

BANNER T2024 inschrijvingsmail