PLANOX ECO 

Ja. Ze is anders dan de andere... 

Nog energie-efficiënter, nog langer meegaand, nog slimmer: na de laatste technische relaunch wordt PLANOX ECO opnieuw besproken als de 'meest innovatieve vochtbestendige armatuur in zijn soort'. Het hoogtepunt van alle nieuwste optimalisatietrucs is ongetwijfeld de MultiLumen-functie, of lichtvermogen is in verschillende standen instelbaar. Ook goedgekeurd voor gebruik in de levensmiddelen- en drankenindustrie, en vooral combineerbaar als noodverlichting volgens NEN EN IEC 60598-2-22. 

Product gamma bestaat ook in varianten met hoge armatuurlichtstroom tot 9000 lm (157Lm/w) en varianten met infrarode bewegingsmelder. Planox Eco is ook geschikt voor de verlichting van openbare parkeergarages en openbare parkeerterreinen volgens DIN 67528. 

De 'Farm'-versie van de PLANOX ECO is tot in het kleinste detail ontworpen voor een montagevriendelijke, onderhoudsarme en robuuste toepassing in ruwe omgevingen. Zij is echter ook geschikt als zeer economische en verlichtingsoplossing voor bedrijfsruimten met een verhoogd stof- en ammoniakgehalte. 

De kabelinvoer via een kabel wartel aan beide zijden maakt het gebruik van de armatuur uiterst comfortabel. Dit geldt ook voor de verschuifbare montagebeugels, waardoor bestaande boorgaten opnieuw kunnen worden gebruikt. Zo kan niet alleen de nieuwe montage, maar ook de uitwisseling 'oud tegen nieuw' letterlijk in eenhandig omdraai worden gerealiseerd. 

Dankzij de standaard doorvoerbedrading kunnen meerdere armaturen snel en gemakkelijk met elkaar worden verbonden en aangesloten (ook met Master/ Slave functie) 

Diffusor en eindkappen van slagvaste polycarbonaat maken de armatuur tot een echte allrounder in veeleisende omgevingen. Dankzij de hoge beschermingsgraad IP66 en slagvastheid IK08 is deze versie bestand tegen zelfs de meest extreme omgevingsomstandigheden. 

Alle projecttoepassingen zijn haalbaar met een zeer breed productassortiment. 

Voorbeeld project van Mineral Products International (Belgium) 

Copyright Linus Lintner