Dit wint u bij de nieuwe Sitop PSU4200-basisvoedingen van Siemens

Header breed

Kosten, plaatstekort, tijdgebrek … de uitdagingen bij machine- en kastenbouw zijn niet min. Siemens’ nieuwe familie van basisvoedingen, SITOP PSU4200, beantwoordt die stuk voor stuk. Makkelijk te installeren, compact en betaalbaar, en toch uitgerust met allerlei handige functies. En met een hoog rendement bovendien, goed voor weinig vermogensverlies en een lage ecologische voetafdruk.

Win ruimte

Voor basistoepassingen moet een voeding vooral compact zijn: kastruimte is nu eenmaal eindig. SITOP PSU4200 is er erg zuinig mee. De voedingen passen op een DIN-rail zonder zijdelingse inbouwafstand, waardoor er meer ruimte overblijft in de kast of op de rail.
 

Win tijd en geld

SITOP PSU4200 is ook spaarzaam met uw budget. De voedingen zijn betaalbaar en het installatiegemak bespaart u nog meer tijd (en dus geld). Zo hebben de voedingen een aanvullende negatieve terminal voor PELV-circuits en een afzonderlijke aardingsterminal. Op die manier kiest u makkelijk tussen aarding via de DIN-rail of via een aardingsterminal. Alle terminals zijn push-in-versies, waardoor de bedrading erg efficiënt verloopt.

Win mogelijkheden

SITOP PSU4200 biedt een breed gamma aan mogelijkheden, met monofasige (3, 5, 10 en 20 A) en driefasige (10 en 20 A) versies. De monofasige 20 ampèreversie heeft zelfs een actieve PFC Hierdoor wordt het reactief vermogen actief gecompenseerd, de opstartstroom gereduceerd, en wordt er tegen onder- en overspanning beschermd door harmonischen te verminderen voor een schoner net.

Alle versies blinken uit in flexibiliteit en betrouwbaarheid. Ze werken in temperaturen van -25 tot 70 °C, en behouden de volledige uitgangsspanning tot bij 60 °C. De uitgangsspanning is aanpasbaar van 24 tot 28 V DC om spanningsdips op lange lijnen te ondervangen.

Win efficiëntie

De kers op de taart is het hoge rendement van de SITOP PSU4200: tot 93%. Dat betekent minder vermogensverlies, wat beter is voor uw budget en voor de planeet. 

Bekijk het gamma