Cebeo en SICK bundelen hun krachten 

Medium content block (69)

Elektrogroothandel Cebeo mag zichzelf “Technical Distributor” noemen van SICK, fabrikant van industriële sensoren en detectiesystemen. Dat werd officieel bevestigd op de eerste dag van Indumation 2024, waar Maarten Rood (Market Manager Industry bij Cebeo) het partnerschapscertificaat mocht ontvangen uit de handen van Jan Van Hoof (Managing Director SICK). 

SICK kan sinds vele jaren vertrouwen op een goede samenwerking met distributiepartners op de Belgische markt. In de samenwerking met Cebeo als “Technical Distributor” wordt de technische en applicatie-ondersteuning nu nog sterker benadrukt. 

Om dat statuut te verdienen, moeten de specialisten van Cebeo Solutions for Industry een diepgaand opleidingsprogramma volgen. Op die manier kunnen de Cebeo-specialisten op technisch vlak ook heel wat kennis delen met hun klanten. Zo kunnen zij klanten de oplossing op maat bieden voor al hun detectie-uitdagingen. 

DSC_9467

Cebeo had al sterke partnerships met andere leveranciers zoals Siemens, Schneider Electric, Lapp, Phoenix Contact en Rittal. Dankzij de nauwere samenwerking met SICK, de nummer één in sensortechniek, kan Cebeo nu een totaalportfolio bieden aan de industriële sector

Voordelen voor klanten

“We willen dezelfde competentie als onze leveranciers opbouwen om als value-added reseller klanten te kunnen ondersteunen bij hun projecten”, vertelt Maarten Rood, Market Manager Industry bij Cebeo. “Zo kunnen we machinebouwers, integratoren en andere industriële klanten helpen om geconnecteerde, efficiëntere en veiligere machines te maken, om het productieproces beter te analyseren en vervolgens te optimaliseren, om cyberaanvallen te voorkomen of om operatoren vanop afstand toegang te geven tot machines, … En dat zijn maar enkele voorbeelden.” 

DSC_9423

Ook Jan Van Hoof, Managing Director van SICK, ziet veel betekenis in de samenwerking: “Als producent vinden wij het cruciaal om onze klanten en potentiële klanten professioneel te ondersteunen. Die ondersteuning uit zich in de hulp bij het kiezen van de juiste sensor voor een toepassing, maar ook in technisch en commercieel advies verstrekken en het zorgvuldig afhandelen van bestellingen, inclusief een soepele levering en administratieve verwerking. We zijn zeer verheugd over het engagement van Cebeo om in al die aspecten aanzienlijk te investeren en zijn ervan overtuigd op die manier samen onze dienstverlening aanzienlijk te kunnen versterken.” 
 

Wil je meer ontdekken over SICK en het Value-Added Reseller-statuut van Cebeo? Kom dan nog t.e.m. 2 februari 2024 langs op Indumation in Kortrijk Xpo. Houd ook zeker de communicatiekanalen van Cebeo in de gaten!