Creëer een duurzame woonomgeving met noodverlichting

CEBEO_resi_1200x300

In de residentiële sector streven bedrijven naar duurzaamheid door de introductie van milieuvriendelijkere producten op de markt. Ze gebruiken labels om het duurzaamheidsniveau van hun producten te benadrukken. Schneider Electric maakt gebruik van het Green Premium-label. Deze producten zijn speciaal ontworpen met een focus op energie-efficiëntie, het gebruik van natuurlijke materialen en het minimaliseren van CO2-uitstoot. Een voorbeeld van een Green Premium-product is de Exiway Trend noodverlichting.

Wat maakt noodverlichting in residentiële woningen interessant?

Als elektricien zoekt u voortdurend naar innovatieve oplossingen voor uw klanten, zoals het toepassen van noodverlichting in woningen. Noodverlichting boven de elektriciteitskast, vooral in kelders of garages, dient als een waardevolle lichtbron tijdens stroomstoringen of -onderbrekingen. Hierdoor kan u of uw klant gemakkelijk achterhalen welke differentieelschakelaar of automaat is uitgeschakeld, zonder dat u in het donker hoeft te zoeken.

Exiway Trend: Een duurzame keuze als noodverlichting

De Exiway Trend noodverlichting is bijzonder duurzaam dankzij de combinatie van LED-technologie en LiFePO4-batterijen. De LED-technologie zorgt voor een lager energieverbruik en een langere levensduur van de noodverlichting. Met een gemiddelde levensduur van 100.000 branduren, is het apparaat veel minder vaak aan vervanging toe. Daarnaast heeft deze noodverlichting een zeer laag verbruik, bij een niet-permanente modus, met een gemiddelde van slechts 0,3 watt.

De LiFePO4-batterijen komen in een kleiner formaat, waardoor deze noodverlichting compacter ontworpen kan worden. Hierdoor is er minder materiaal tijdens de productie nodig en onstaat er minder afval. Bovendien wordt de noodverlichting verpakt in duurzaam, gerecycleerd karton. De behuizing van deze noodverlichting bestaat voor 40% uit gerecycleerde kunststoffen.

Ten slotte worden de labels op de noodverlichting rechtstreeks met behulp van lasertechnologie aangebracht, waardoor het traditionele printproces van labels overbodig is geworden.

Ontdek het gamma