Ontdek de Eaton PV-werkschakelaar

Cebeo PV werkschakelaar 1200x300 NL

Onlangs bracht Eaton een nieuwe PV-werkschakelaar op de markt, die in samenwerking met installateurs speciaal ontworpen is voor gebruik in PV-installaties.

Conform de NEN1010 is het aarden van een PV-installatie verplicht om gevaarlijke situaties te voorkomen. De feedback die we daar onder andere over hebben gehad is hoofdzakelijk dat bij de huidige toegepaste werkschakelaars de aarddraad/vereffeningsleiding (4 of 6 mm) van de PV-installatie, aangesloten moet worden op de aardklem binnen in de werkschakelaar, waarbij de behuizing geopend moet worden. Hierdoor komt iedere PV-installateur bij het AC-aansluitgedeelte waar misschien niet iedereen voor bevoegd is.

Cebeo PV werkschakelaar 600x400 NL

De 5 belangrijkste kenmerken van de nieuwe PV-werkschakelaar:

  • Bij de nieuwe PV-werkschakelaar zijn er 2 gekoppelde aardklemmen aanwezig waardoor er zowel intern als extern 2 draden van verschillende doorsnedes aangesloten kunnen worden.
  • De nieuwe PV werkschakelaar hoeft niet geopend te worden voor het verbinden van de aarddraad / vereffeningsleiding van de PV-installatie.
  • Dankzij de 2 gekoppelde aardklemmen kan AC- en DC- montage los van elkaar plaatsvinden.
  • Het doorsteekmembraam maakt montagetijden aanzienlijk sneller, maar wartels zijn ook nog steeds mogelijk.
  • De schakelaar is in zijn uit-stand te vergrendelen met hangsloten voor veiligere werksituaties.

3 uitvoeringen

Er zijn 3 uitvoeringen die allen een zwarte aan-uit schakelaar combineren met een IP21 beschermingsgraad: een 2-polige 20A variant, een 4-polige 25A variant en een 2-polige 32A variant.

Montagegemak – Betrouwbaarheid – Veilig (werken)

 

Meer info >

Bekijk het aanbod