Duurzaam wassen #LikeABosch, met i-DOS

Bespaar wasmiddel¹ en water², met een Bosch wasmachine 

BO-Wash-Dry-1200x300

Onze gloednieuwe wasmachines verbruiken minder wasmiddel¹ en water². Dankzij i-DOS, een automatisch doseersysteem voor wasmiddel. Resultaat: een kleinere impact op het leefmilieu en op de energiefactuur. Leef duurzaam #LikeABosch

Precieze dosering

Elke druppel telt met i-DOS, het intelligente doseersysteem van Bosch. i-DOS meet heel precies de nodige hoeveelheid wasmiddel¹ en water². Dat gebeurt door ingebouwde sensoren, op basis van de hoeveelheid wasgoed en de graad van verontreiniging van het wasgoed. I-DOS gebruiken is eenvoudig: vul het reservoir met wasmiddel en wasverzachter en i-DOS doet de rest!

BO-Wash-iDOS-2400x1350

Home Connect met Detergent Scan

Met de handige Home Connect-app kan je de slimme huishoudtoestellen van Bosch bedienen en monitoren via de smartphone of tablet. Een handige nieuwe functie is de innovatieve wasmiddelscan van Bosch. Zo werkt het: vul het i-DOS-vak met vloeibaar wasmiddel en wasverzachter. Scan vervolgens de barcode op de verpakking van het wasmiddel, via de Home Connect-app. Die gaat vervolgens op zoek naar de optimale hoeveelheid wasmiddel, per merk en per soort wasmiddel. Zo beperken we het gebruik van wasmiddel en water tot een minimum!


 

Water besparen met ActiveWater Plus 

De intelligente sensoren van de Bosch wasmachines herkennen het type textiel en de belading. Op basis daarvan bepalen ze exact de nodige hoeveelheid water. Zo kan je tot wel 50% water besparen³. Een milieu- en budgetvriendelijke oplossing 

Bekijk de Bosch i-DOS wasmachines

1 Automatische dosering om tot 38% wasmiddel te besparen. Gemiddelde besparing van vloeibaar wasmiddel bij vergelijking van een automatische doseertechnologie met handmatige dosering, International Journal of Consumer Studies 38 (2014), 265 f.

2 i-DOS voorkomt onnodige spoelcycli als gevolg van handmatige overdosering.

3 ActiveWater Plus past het waterverbruik automatisch aan de belading aan. Vergelijking waterverbruik van Eco 40-60 met kwart belading t.o.v. volle belading per cyclus.

*Vergeleken met handmatige dosering van wasmiddel gebaseerd op een gemiddelde handmatige overdosering tot 38% volgens het International Journal of Consumer Studies 38 (2014), 265 vv.

***Berekening gebaseerd op een lading wasgoed gewassen bij 40°C, in het programma Snel/Mix met 38% handmatige overdosering van vloeibaar wasmiddel versus een automatische dosering van vloeibaar wasmiddel in een wasmachine met een capaciteit van 10 kg. Het onderzoek WL 1547A/19 werd uitgevoerd door wfk - Institut für Angewandte Forschung GmbH (Institute for Applied Research), d.d. 26.07.2019 in opdracht van BSH Hausgeräte GmbH."