Ontdek Green’Up ONE van Legrand: de nieuwe efficiënte laadoplossing voor thuis 

images_cebeo_GREEN-UP_1200x300px

Efficiënt energiebeheer is momenteel een van de grootste uitdagingen voor bedrijven en gezinnen. In het kader hiervan stelt Legrand een nieuwe laadoplossing voor: de voor residentiële toepassingen. 

Via de Green’Up ONE biedt Legrand een laadstation aan in een solide kunststof behuizing, dat elektrische voertuigen via wisselstroom (enkelfasig en driefasig, van 3,7kW tot maximaal 22kW) oplaadt. Het laden van het voertuig gebeurt via mode 3 waarbij de beveiliging in het laadstation zelf geïntegreerd zit. Bovendien is elke Green'Up ONE laadstation standaard uitgerust met een ingebouwde laadkabel van 5 meter.  

De Green’Up ONE kan op 2 manieren geïnstalleerd worden: aan de muur of als staand laadstation via montage op een sokkel. Het kunststof wandmodel is robuust, zonder hinder van eventuele schokken. Bij de installatie zijn er enkel muurpluggen nodig om de laadpaal aan de muur te bevestigen. De bekabeling kan gemakkelijk via de voorzijde. Deze moeten verplicht via kabeldoorvoeren aan de onderkant of achterzijde tot aan de klemmen doorgevoerd worden. Wanneer er gekozen wordt om de laadpaal op de sokkel te bevestigen kan je de kabels eenvoudig door de sokkel tot aan het laadpunt geleiden. Op het vlak van hard- en software verschillen het wandmodel en de laadpaal op sokkel niet van elkaar. 

images_cebeo_GREEN-UP_600x400px

Door een energiemeter aan de installatie toe te voegen, is dynamisch laden mogelijk. De energiemeter meet constant het verbruik van de hele installatie en communiceert via Modbus protocol met de laadpaal. Die zal dan het laadvermogen aanpassen volgens het beschikbare vermogen of het maximaal ingestelde verbruiksvermogen.  

Eigenaars van een slimme elektrische installatie kunnen de integreren in hun systeem door toevoeging van het geconnecteerde droog contact. Tot slot kan het laadstation ook gestuurd worden door een externe schakelklok, timer, een ander relais of via de app Charger Control die via Bluetooth communiceert. 

Bekijk het Green'Up gamma