Elektrische voertuigen thuis opladen met de nieuwe Green’Up ONE van Legrand

legrand_green-up_cebeo_images_2

De vraag naar laadoplossingen voor elektrische auto’s of plug-in hybrides neemt aan een razend tempo toe. Daarom breidt Legrand de gekende Green’Up reeks voor residentiële projecten uit met een nieuw laadstation: Green’Up ONE.

Degelijke laadoplossing voor overdekte of beschutte plaatsen 

Wie op de oprit of in de garage zijn elektrische wagen willen opladen, haalt met Green’Up ONE een uitstekende oplossing in huis. Het laadstation met kunststof behuizing is voorzien van een ingebouwde laadkabel van 5 meter en heeft een IP54 beschermingsgraad en IK10 schokbestendigheid. Hij kan zowel aan de muur (wallbox) of als staand laadstation via montage op een sokkel geïnstalleerd worden.

Green’Up ONE laadt voertuigen via wisselstroom (enkelfasig en driefasig) op volgens laadmode 3, waarbij de beveiliging in het laadstation zelf geïntegreerd zit.

Bekijk het assortiment
legrand_green-up_cebeo_images_3

Slim energiebeheer 

Green’Up ONE maakt in combinatie met een energiemeter in de elektrische installatie dynamisch load management mogelijk. Daarbij wordt het laadvermogen van de laadpaal automatisch aangepast op basis van de beschikbare energie. Zo zullen wagens bijvoorbeeld sneller worden opgeladen wanneer zonnepanelen veel energie opwekken en die energie niet voor andere toepassingen wordt ingezet. Wanneer andere apparaten in werking treden, neemt het laadvermogen opnieuw af. Dit vermogen (AC) kan variëren van 3,7 kW tot maximaal 22 kW.


 

Bediening wordt kinderspel

Dankzij de standaard geïntegreerde Bluetooth-communicatie kunnen gebruikers het laadstation bedienen via hun smartphone. De app Charger Control van Legrand laat gebruikers toe om tot op maximum 5 meter afstand instellingen van de laadpaal te wijzigen of laadbeurten te monitoren.

Het laadstation kan daarnaast ook aangestuurd worden door een externe schakelklok, timer, of een ander relais.