Kunnen industriële applicaties volledig tot stilstand komen door één enkele defecte drukknop? 

Industriële drukknoppen zoals aan/uit-knoppen, noodstop knoppen of signaallampen, maken vaak minder dan 1% uit van de totale kosten van de machine of applicatie. Echter kan één enkel defect product aanzienlijke kosten met zich meebrengen.

Een voorbeeld hiervan is het dashboard van een schip, waar een signaallamp bijvoorbeeld aangeeft dat alle systemen operationeel zijn wat betreft de stroomvoorziening van het schip. Als slechts één signaallamp uitvalt (wat elke lamp na verloop van tijd zal doen), kan dat ene kleine voorval een reeks beveiligingsprocedures activeren die leiden tot oponthoud van het schip. Een onverwachte storing van een schip kan het bedrijf tot $100.000 per uur aan inkomstenderving kosten.

 

Investeren in robuuste drukknoppen en signaallampen blijft dan ook belangrijk. Enkele simpele strategieën kunnen u helpen om ongeplande stilstand en onderbrekingen door defecte drukknoppen te vermijden :

  • Robuuste drukknopen : Investeer in drukknoppen met een hogere betrouwbaarheid (zoals die met een IP69K-classificatie) die zijn ontworpen voor gebruik in zware, ruwe omgevingen om incidenten van onverwacht falen te beperken. Kies voor producten die voldoen aan duurzaamheidsnormen en die getest worden in laboratoria, geaccrediteerd door organisaties zoals UL, en die alle noodzakelijke wereldwijde certificeringen in orde hebben. Zo worden de metalen drukknoppen van de Harmony XB4 serie voornamelijk gebruik in ruwe omgevingen en toepassingen die een hoge schok- en trilling bestendigheid vereisen.
  • Mechanische levensduur : Kies voor bedienings- en signaleringscomponenten, waarbij je weet wanneer ze moeten worden vervangen voordat ze uitvallen. Fabrikanten verstrekken u dan indicatoren van de verwachte levensduur (hetzij het aantal gegarandeerde handelingen, hetzij een duidelijke aanduiding van de gemiddelde tijd tot falen in jaren en maanden) zodat eindgebruikers een effectief preventief onderhoudsprogramma kunnen implementeren, inclusief bepalingen voor het aanwezig zijn van reserveonderdelen.
  • Snel en adequeaat onderhoud : Als er toch downtime optreedt, kan de schade worden beperkt door snel onderhoud. Alle acties of initiatieven die worden genomen om de gemiddelde reparatietijd van apparatuur te verkorten, zullen helpen. Kies daarom voor leveranciers met uitgebreide, wereldwijde distributienetwerken, zodat vervangende producten altijd en overal beschikbaar zijn bij u in de buurt. Daarnaast moeten componenten snel en makkelijk worden geselecteerd, zodat ze in de kortst mogelijke tijd kunnen worden geïnstalleerd en gemonteerd.

 

Om onverwachte storingen van industriële apparatuur of onderbrekingen in de productie te voorkomen, moet u echt rekening houden met alle factoren, inclusief het falen van eenvoudige componenten van een bedieningspaneel, zoals drukknoppen en signaallampjes.  


PS: Op zoek naar een volledig en robuust portfolio aan industrieel schakelmateriaal, inclusief betrouwbare drukknoppen en signaallampjes? Neem geen risico’s en bestel vandaag nog u Harmony product. 

Shop hier