nVent ERIFLEX FleXbus System – een eco-verantwoorde innovatie

Banner nVent

Het nieuwe FleXbus-systeem is optimaal ontworpen zodat elke installatie een minimale impact op het milieu garandeert door de gerealiseerde energie-efficiëntie. 


 

nVent ERIFLEX FleXbus is een innovatieve en gepatenteerde oplossing om een laagspanningsaansluiting te realiseren tussen twee elektrische installaties, zoals transformatoren, verdeelkasten, generatoren of grote ononderbroken voedingssystemen (Uninterrupted Power Supply, UPS). Het kan connecties leveren van 500 tot 4700 A.

nVent ERIFLEX FleXbus handhaaft een hoge mate van betrouwbaarheid en creëert ter plaatse een eenvoudige en aanpasbare aansluiting zonder dat er extra ontwerpstudies, gespecialiseerde medewerkers of kostbare gereedschappen nodig zijn.

Bekijk het assortiment

Innovatief

Dankzij het unieke concept biedt nVent ERIFLEX FleXbus een alternatieve stroomaansluitingsoplossing die tot 50% snellere installatie mogelijk maakt en een vermindering van minstens 20% van de totale installatiekosten.

FleXbus creëert een uniek operationeel voordeel ten opzichte van huidige oplossingen, omdat kabelgoten, specialistisch gereedschap of geschoolde arbeidskrachten overbodig worden.

image nVEnt

Eco-verantwoorde

Het FleXbus systeem wordt volledig in Frankrijk vervaardigd en het overgrote deel van de gebruikte materialen komt uit Europese landen, waardoor er meer materialen beschikbaar zijn met een kortere transportketen. Daarnaast is het optimaal ontworpen zodat elke installatie een minimale impact op het milieu garandeert door de gerealiseerde energie-efficiëntie.

Het aanbod maakt inderdaad een vermindering van de geleider doorsnede mogelijk door de rechthoekige geometrie. Minder skineffect, dus minder materiaal om de stroom te transporteren. Dit leidt ook tot een vermindering van het gebruik van koper; de geleider is namelijk gemaakt van 90% aluminium en 10% koper. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de gebruikte verpakking gemaakt is (in Frankrijk) van gerecycled karton dat ook weer recyclebaar is. 

Download de brochure