Opgepast! De winter komt eraan!


RAYCHEM-IMG-EU2282-CebeoFrostGuard1200x300-NL-2310

Bevroren leidingen kunnen een dure grap zijn.  Als leidingen worden blootgesteld aan temperaturen onder nulkunnen ze bevriezen en barsten, met aanzienlijke schade tot gevolg. Cebeo biedt je een efficiënte oplossing aan: het FrostGuard vorstbeveiligingssyteem voor leidingen van nVent RAYCHEM.  


 

Deze zelfregelende verwarmingskabel voorkomt, samen met voldoende isolatie, dat waterleidingen, brandweeraansluitingen, sprinklerleidingen en brandstofolieleidingen bevriezen en bespaart de eindgebruiker een hoop kosten voor het vervangen van een gesprongen leiding!

Eenvoudig te installeren

FrostGuard is een afgewerkte kit met voedingskabel en stekker, eenvoudig te installeren en zonder risico op foute aansluiting. Ideaal voor kleine projecten waarbij snel gehandeld moet worden. 


 

Duurzaam en betrouwbaar

De kabel geeft precies de juiste hoeveelheid warmte af, op het moment en de plaats waar dat nodig is. De kabel is zelfregelend, wat wil zeggen dat hij net voldoende warmte produceert die nodig is om de leiding vorstvrij te houden. Als de temperatuur daalt, wordt er meer warmte geproduceerd. Omgekeerd neemt de warmteproductie af, als de temperatuur stijgt.  


FGphoto-600x400

Laag stroomverbruik

Dankzij de gebruikte zelfregelende technologie wordt er minder verwarmd indien de temperaturen stijgen. Combineer je dit ook nog met de optionele FrostGuard ECO thermostaat, dan heb je de meest energie-efficiënte vorstbeveiliging voor jouw leidingen.

Met FrostGuard vorstvrij de winter door - een eenvoudig stappenplan;

  1. Installeer de verwarmingskabel aan de onderzijde van de leiding (Voor beste warmteverdeling op 45°C)
  2. Plaats de sensor van de thermostaat met de sensortip op de leiding
  3. Herbevestig de isolatie op leiding
  4. Schakel de gewenste opstart temperatuur in op de thermostaat en steek in het stopcontact
  5. Klaar! Je komt zonder zorgen de winter door! 

Complexere installaties vorst of sneeuw vrij houden?  (parkeergarage, laadkaai,...)? Vraag naar onze nVent RAYCHEM winter oplossingen. 

Bekijk FrostGuard producten