PEP EcoPassport. Maak de juiste keuzes voor het milieu!

PEP EcoPassport. Maak de juiste keuzes voor het milieu!

Nexans heeft onlangs de PEP Ecopassport geïntroduceerd - een belangrijke stap in de richting van een groenere toekomst.  PEP staat voor Product Environmental Profile 

PEP EcoPassport is een milieuproductverklaring (EPD, hetgeen staat voor Environmental Product Declaration).  Een EPD is gebaseerd op een levenscyclusanalyse (LCA) van een product. Het geeft door middel van erkende methodologie transparante informatie over de milieu-impact van het product gedurende de hele levenscyclus. 

Met de PEP Ecopassport kan u als gebruiker van Nexans kabels gedetailleerde informatie verkrijgen over de milieu-impact van de kabels die u gebruikt. Dit omvat gegevens over de uitstoot van CO2, het energieverbruik tijdens productie, het gebruik van grondstoffen en andere relevante milieuparameters. Door deze informatie te verstrekken, stelt Nexans u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en te kiezen voor producten die voldoen aan uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Bekijk het gamma
Rich text paragraph left  right (10)

De PEP Ecopassport is gebaseerd op internationale normen zoals ISO 14025 en wordt geverifieerd en gevalideerd door onafhankelijke derde partijen. Hierdoor kan u erop vertrouwen dat de verstrekte informatie betrouwbaar en geloofwaardig is. Het helpt ook om groene claims en zogenaamde "greenwashing" te voorkomen, waarbij bedrijven valse of misleidende beweringen doen over de milieuvriendelijkheid van hun producten.

Nexans is vastbesloten om duurzaamheid te integreren in al zijn activiteiten, en de introductie van de PEP Ecopassport is een belangrijke mijlpaal op dit pad. Het stelt het bedrijf in staat om zijn klanten te ondersteunen bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk en bij te dragen aan een meer duurzame samenleving.

Download het infoblad

Al de standaard installatiekabels van Nexans beschikken over een PEP Ecopassport.  Raadpleeg en download het via de datasheet van de kabel op www.nexans.be.