Een compleet UV bestendig assortiment voor elektrische installaties bij Pipelife

header img preflex

NIEUW: Preflex UV-bestendige flexibele buizen 

Pipelife voegde aan het al zeer kleurrijke Preflex assortiment een zwarte UV-bestendige variant toe: Preflex UVS

De Preflex UVS buizen hebben een UV-bestendige samenstelling en zijn dus ook geschikt voor outdoor (niet ondergronds) gebruik.  De buizen zijn halogeenvrij en voorzien van een trekdraad. Een blauwe low friction binnenlaag zorgt ervoor dat je gemakkelijker kabel in de buis kan trekken en verkleint meteen de kans op beschadiging van de kabelmantel. 

Preflex UVS buizen met trekdraad worden aangeboden op rollen van 100m in diameters 16mm, 20mm en 25mm.

Preflex UVS en solarkabel: een logische combinatie

In het bestaande Preflex solar assortiment werd intussen overgeschakeld naar de Preflex UVS buizen. Solarkabelcombinaties, kant en klaar in een UV-bestendige Preflex buis zijn een welkom geschenk voor zonnepaneelinstallateurs die met één enkel product een zonnepaneelinstallatie kunnen bekabelen vanaf de zonnepalen op het dak tot aan de omvormer en de meterkast binnenshuis.

Er zijn diverse combinaties beschikbaar met solarkabels 4mm2 of 6mm2 en eventueel een aardingsdraad. 

Omdat je voor zonnepaneelinstallaties typisch grotere afstanden moeten overbruggen, worden de Preflex solarproducten aangeboden op eenheidslengtes tot 200m

Polvalit voor platte daken

Naast de flexibele Preflex UVS buizen zijn ook de Polvalit stijve elektrobuizen van Pipelife UV-stabiel. Dat maakt ze ideaal voor outdoor opbouwinstallaties óf voor zonnepaneelinstallaties op een plat dak. Om de waterdichtheid van een plat dak te behouden, kan je geen kabel doorheen de dakbedekking voeren. In dit geval heeft Polvalit de voorkeur. 

De Polvalit UVS elektrobuis is versterkt, heeft een verhoogde slagvastheid en biedt de juiste bescherming aan solarkabels op een plat dak. En net als de flexibele Preflex UVS buizen, hebben de Polvalit buizen een belangrijke troef: een -in dit geval rode- low friction binnenlaag die het intrekken van kabels vergemakkelijkt.

Preflex double IMG

UV-bestendig verbinden en bevestigen

De UVS buizen wil je natuurlijk ook op een correcte, betrouwbare en weersbestendige manier bevestigen en met elkaar verbinden. Daarom biedt Pipelife een waaier aan UV-bestendige accessoires zoals bochten, moffen, ingangen en bevestigingen. De hulpstukken zijn slagvast, halogeenvrij en zijn perfect compatibel met de UVS-elektrobuizen.

Lees meer

Ontdek de Preflex producten