Slimme geconnecteerde oplossingen 

cebeo newsletter com juni 1200x300 NL

Met een geconnecteerd verdeelbord bereid je in alle comfort de elektrische installatie in je woning voor op de toekomst. Op die manier evolueert deze installatie – als centraal aanstuurpunt dat alle elektrische toestellen in huis bedient en beheert – mee met de gezinssituatie. 

Een geconnecteerd verdeelbord is opgebouwd uit slimme modulaire componenten zoals een contactor, teleruptor, energietellers en een gateway. Al deze producten zijn verbonden met onze Home + Control-app waardoor ze via een smartphone bedienbaar zijn.

Naast een eenvoudige bediening en extra comfort kan je met deze producten ook het energieverbruik van elektrische toestellen en apparaten in real time meten en aflezen via diezelfde app. Het goed monitoren van het energieverbruik is een belangrijke stap naar een bewuster energieverbruik en een lagere elektriciteitsfactuur.

Bekijk het assortiment
cebeo newsletter com juni 600x400 NL

Een geconnecteerde oplossing kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden.

Bij nieuwbouw heeft men de keuze om de gateway in te bouwen in de verdeelkast of te monteren in de muur. De gateway is als het ware het hart van de geconnecteerde installatie en zorgt ervoor dat de verlichting, rolluiken en stopcontacten via schakelaars, met de smartphone of met de stem bediend kunnen worden. Is de woning reeds voorzien van geconnecteerd schakelmateriaal ? Dan kan de verdeelkast complementair uitgebreid worden met geconnecteerde contactoren en energiemeters om zo het energieverbruik goed te controleren.

In het geval van een renovatie, waar er reeds gebruik gemaakt wordt van standaard drukknoppen, volstaat het om de bestaande teleruptoren te vervangen door de geconnecteerde teleruptoren en een modulaire gateway. Zo vermijdt men dat bestaande drukknoppen moeten vervangen worden. Op deze manier kan men dus optimaal genieten van een geconnecteerde installatie en dit zonder kap- of breekwerk!