Snelle en krachtige opslag geeft energiebeheer vleugels

okt_nieuwsbrief_1200x300

SMA, pionier in oplossingen voor zonne-energie, geeft energiebeheer een nieuwe dimensie met de SMA Home Storage Solution. Centraal daarin staat slim energiebeheer met de Sunny Home Manager 2.0. Zodra hij in de meterkast geïnstalleerd is, regelt dit intelligente toestel alle energiestromen in huis voor meer verbruik van eigen zonne-energie.

Lagere energiefacturen met behoud van comfort

Zonnepanelen in combinatie met slim energiebeheer en een krachtige thuisbatterij verhogen het verbruik van eigen zonnestroom. SMA biedt een modulaire oplossing die flexibel inspeelt op het verbruik en meegroeit met de vraag van uw klant. Op basis van de verbruiksgeschiedenis en weersvoorspellingen analyseert de intelligente Sunny Home Manager 2.0 de tijdstippen waarop energie beschikbaar is. Het toestel berekent ook hoeveel energie verschillende toestellen nodig hebben en welke prioriteit ze moeten krijgen. Zo neemt het efficiënt verbruik van eigen energie toe met optimaal comfort en lagere energiekosten.

okt_nieuwsbrief_600x400

Eén zonnestroomoplossing, oneindig veel toepassingen

De Sunny Home Manager 2.0 stuurt laadpalen, warmtepompen en slimme huishoudelijke toestellen aan. Hij is ook compatibel met de slimme stekkers van Niko en de Smart Home controllers van Shelly. Stap voor stap tovert u het huis van uw klanten om in een zuinige en comfortabele smarthome.


 

De overheid stimuleert autoconsumptie

Sinds 1 januari 2023 bestaat de energiefactuur in Vlaanderen uit een vast energietarief en het capaciteitstarief, een variabel tarief berekend op basis van verbruikspieken van stroom uit het net. Dat maakt het nog interessanter om de autoconsumptie te verhogen door op een slimme manier om te gaan met de zelf geproduceerde energie en pieken uit het net te vermijden door peak load shaving.Bekijk het gamma