Tec7 worst: 100% Tec7, 90% minder afval

Tec7_Cebeo_1200x300px

Lijmen en kitten worden vandaag veelal aangeboden in harde plastic kokers. Ondanks de voordelen, brengt dit zeker qua afvalverwerking enkele nadelen met zich mee. Zo’n harde koker blijft voor en na gebruik namelijk even groot. Een volle afvalcontainer lege kokers is dus eigenlijk grotendeels lucht, met een hoop onnodige CO2-uitstoot als gevolg. 

Daarom vind je verschillende Tec7 producten nu ook in worsten. 100% Tec7, maar in een flexibel jasje. Eén dat tot 20x minder verpakkingsmateriaal bevat en na gebruik volledig samengeperst is. Zo reduceren we samen de afvalberg met liefst 90%.

Minder afval, meer rendement

Een bijkomend voordeel van een worstpatroon is dat deze volledig luchtdicht afgevuld is, in tegenstelling tot een harde koker. Dit maakt voortijdige uitharding onmogelijk. Hierdoor behoudt het product zijn kwaliteit en gebruik je de volledige inhoud, waar het product bij standaard kokers stroever kan worden of er soms uitgeharde resten zijn.

Bovendien zijn Tec7 worstpatronen minstens even lang houdbaar als standaard kokers en zijn ze simpel te bewaren, namelijk op exact dezelfde manier als kokers.

Minder volume, minder CO2-uitstoot

De folieverpakkingen nemen voor afvulling en na gebruik amper plaats in. Hierdoor kan je in één vrachtwagen een veelvoud aan folie vervoeren ten opzichte van harde kokers, die van productie tot afvalverwerking dezelfde vorm behouden. Zo komt één vrachtwagen met kokers overeen met amper één pallet folie. Dit zorgt voor een enorme daling in CO2-uitstoot.

Tec7_Cebeo_600x400px

Aan de slag?

Om worstpatronen te gebruiken heb je eerst en vooral de Omnigun nodig. Dit kitpistool met traploos instelbare krachtoverbrenging gebruik je dankzij het extra opzetstuk voor zowel worstpatronen als harde kokers.

Ten tweede heb je de Tec7 Nozzle + Adapter nodig. Die gebruik je uiteraard om de lijm te kunnen spuiten, maar dankzij de twee messen aan de binnenkant ook om het patroon te openen en bewaren.

Bekijk het gamma