Bijdragen aan duurzaamheid: tesa® 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape 

Banner Tesa (1)

Het wordt steeds belangrijker om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld om ons heen – voor ons als bedrijf, voor onze medewerkers en voor onze zakenpartners en klanten. Daarom breiden we ons assortiment verpakkingstapes uit met duurzame eigenschappen.

Deze producten kunnen bedrijven ook helpen om hun eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken. De nieuwe tesa® 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape is hier een voorbeeld van. Het heeft een watergedragen acrylkleefstofsysteem en 70 procent van het polyester (PET) waaruit de drager bestaat, is afkomstig van Post-Consumer Recycling (PCR). Gebruikte PET-producten, zoals flessen, worden gerecycled en omgevormd tot een nieuwe grondstof voor onze tape, waardoor het verbruik van nieuw plastic wordt verminderd. tesa® 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape ondersteunt ook de circulaire economie. Het kan samen met het karton in de betreffende papierrecyclingbak worden gedeponeerd zonder het papierrecyclingproces in gevaar te brengen en is gecertificeerd volgens INGEDE-methode 12 (100/100).

Bekijk het assortiment
Picture alinea 1

Kenmerken van tesa® 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape 

We wilden een duurzamere oplossing bieden voor klanten die afhankelijk zijn van folieverpakkingstapes, bijv. polyvinylchloride (PVC), en ontwikkelden de nieuwe tesa® 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape als de tweede tape in ons duurzamere verpakkingstape-assortiment naast tesa® 60400 Bio & Strong. 

Picture alinea 2

Voor lichte en middelzware verpakkingstoepassingen tot 30 kg is tesa® 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape de ideale oplossing. Het heeft een sterke, slijtvaste drager en een zeer consistente drukgevoelige acrylkleefstof, een materiaalcombinatie die een uitstekende hechting op gerecycled karton en geluidsarm afwikkelen garandeert.

tesa® 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape is geschikt voor handmatige en automatische dispensers. Het heeft een hoge treksterkte en presteert op hetzelfde niveau als PVC-tapes van orbiaxiaal georiënteerd polypropyleen (BOPP). Bovendien is de tape uitstekende bedrukbaar met alle soorten inktsystemen.

Lees meer
Picture alinea 3