Test je AREI-kennis met de Preflex SAFE quiz

picture for webpagina horz

In het Arei, Boek 1 wordt voor installaties met voorbedrade flex een belangrijk onderscheid gemaakt tussen verzonken installaties in de muur en installaties in opbouw of in holle wanden. Preflex heeft voor beide installaties de gepaste oplossing: Preflex of Preflex SAFE.
 

Het grootste installatiegemak 

Of je nu werkt met de klassieke Preflex of met Preflex SAFE, je bent altijd verzekerd van een supervlotte installatie. De unieke samenstelling van Preflex en Preflex SAFE buizen zorgt voor vormvaste buizen, die sneller afsnijden, niet rekken, extra glad zijn en geen opstaande bramen hebben.  

Bovendien heeft elke productcategorie zijn specifieke buiskleur of kleurmarkering waardoor je de Preflex-leidingen in een oogopslag herkent, zowel vóór, tijdens als ná de installatie.  



 

Maar wanneer kies je nu voor Preflex en wanneer is Preflex SAFE de juiste oplossing?

In verzonken installaties, waar de voorbedrade buizen geplaatst worden met een minimale inbouwdiepte van 3cm, kies je best voor de klassieke Preflex met kabel of draden met CPR klasse Eca. De klassieke Preflex is beschikbaar als grijze buis met rood of groen lijntje afhankelijk van de diameter van de installatiedraad, of in 5 andere kleuren in functie van de categorie low voltage kabel in de buis. 

Wordt er meer dan 3m Preflex vrij geïnstalleerd dan switch je naar Preflex met Cca kabel (XVB, SVV) óf naar Preflex SAFE. 

picture for webpagina NL

Bij opbouwinstallaties of bij plaatsing van voorbedrade buizen in holle wanden of plafonds waar de voorbedrade buizen niet verzonken zijn in een niet-brandbaar materiaal moet je bedrading in de buis minimum CPR-klasse Cca hebben. In dit geval kan je kiezen tussen Preflex met Cca-kabel (XVB, SVV) of Preflex SAFE.

In openbare ruimten en publiek toegankelijke zalen die min. 50 personen kunnen ontvangen, mogen enkel halogeenvrije leidingen met minimaal CPR klasse Cca s1a1 gebruikt worden. In dit geval moet je dus resoluut voor Preflex SAFE kiezen. Je herkent de Preflex SAFE producten met installatiedraad gemakkelijk aan de groene buiskleur met een rood of groen lijntje in functie van de diameter van de installatiedraad.

Zijn jouw installaties AREI-proof? Neem deel aan de Preflex SAFE QUIZ, stel je kennis op de proef en win een Preflex SAFE sleutelhanger!

Bekijk het gamma